Slavia Jana HANDLA: To byl(a) Škoda! Ale věděl jsem, že to nevyjde

Den blbec

Ptáte se proč? Nevím, my slávisté to tak prostě někdy máme, cítíme, že přijde den blbec. Na druhou stranu, alespoň jsem věděl, že uplatním předem vymyšlený titulek tohoto komentáře.

milan skoda

Fotbal mám rád, a Slavii zvlášť. Mám rád českou uličku, narážečky, prostrkávačky, kličky a brejky. Bohužel nic z toho jsem včera neviděl. Byla nuda z obou stran.

Slávisté i Portugalci hráli zezadu. A když už přišla nějaká ta útočná akce, vyznamenali se brankaři. Náš i jejich.

No vlastně jejich tedy víc, protože díky štěstí vyrazil skvělou Škodovu šanci pár minut před koncem zápasu. Jak jsem psal, bohužel jsem předem cítil v kostech, že tentokrát to nebude ono ani v případě „Škoďáka“.

Přebít klobásy

Hrál dobře, jako vždy. Jeho zakončení byla nebezpečná, dal i krásný gól přes hlavu. Ten ale rozhodčí neuznal a myslím si, že po právu. Ne, že by šlo o faul, ale ten dotyk rukou při zpracování byl sporný.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=6QQGGv9Sl7s[/fve]

V posledních letech mám trošku problém s tím, že mě hra Slavie moc nebaví. Není nic, co by mě pravidelně táhlo na stadion. A ani včera to nebylo jiné.

Ano, tím tímto přiznávám, že jsem se díval doma na gauči. Alespoň jsem k tomu povečeřel klobásu, ta je pro mě mnohdy větším zážitkem než výkon na hřišti.

Slávisti by se prostě měli snažit a atraktivitu dobře připravené klobásy přebít něčím zajímavějším. Uznávám, že v mém případě to budou mít těžké, ale obecně nechci snad tak moc, ne?

Včera se mí líbili Škoda, Pavlenka, Mikula a Kenia. A líbil se mi i Gino, jelikož mě manželka upozornila, že při sprintu má pěkně vypnutou hruď. Žena má skutečně pravdu, Gino van Kessel běhá opravdu krásně. A doufám, že svoji rychlost někdy brzy využije, uteče obraně soupeře a zavěsí. Třeba příští týden…

[blog_program_info id=“8335955″]

Nejsme Barcelona

Mám pro vás docela zajímavou sestavu: Berkovec – Holík, Frydrych, Ngadeu, Jablonský – Barák, Mingazov, Zmrhal, Švento – van Buren, Mešanovič.

Co na ni říkáte? A přijde vám v něčem zvláštní? Pozorný čtenář si jistě uvědomil, že jde o hráče, kteří (kromě Zmrhala na chvíli) včera nehráli.

slavia zmrhal

Já osobně si umím představit, že by taková sestava mohla celkem s přehledem odehrát zápas s kvalitním soupeřem bez větší ostudy. A plynou z ní dvě poznámky.

Máme silnou lavičku, kvalitní náhradníky, široký kádr, jak chcete. A je to určitě dobře. Na druhou stranu – má cenu kupovat hráče na lavičku či tribunu?

Nebylo by lepší nechat tam sedět talentovaného juniora nebo dorostence? Jistě, peněz je dost a široký kádr potřeba, ale má to svoje hranice. Nejsme Barcelona, že?

Hlavně jít dál

Rio Ave Slavii prověřilo nudným stereotypním fotbalem, odveta bude podle mého názoru stejná a nedivil bych se, kdyby to byla zase plichta 0:0. Právě teď se snažím vnímat okolní vibrace a poslouchat loupání v kříži, abych vám mohl prozradit, jaký pocit mám z odvety. Bude to zase den blbec?

Je to vlastně jedno, hlavně, aby se v poháru šlo dál a taky aby se sešívaným dařilo v ePotěšení… pardon v ePojištění.cz lize. Nebojte se, na ten název si zvykneme dřív, než si myslíte.

Foto: Facebook Slavia Praha
Jan Handl Autor článku
Jan Handl
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru