Dojemný případ Henricha Mchitarjana! Kvůli komu chce být lepší a lepší?

„Otec byl mojí motivací, poháněl mě. Doufám, že se na mě dívá z nebe a je pyšný. Snažím se dělat vše pro to, aby na mě pyšný mohl být,“ nechal se slyšet sedmadvacetiletý Henrich Mchitarjan.

Fotbalový talent zdědil jistě po svém otci Hamletovi – ten v osmdesátých letech nastupoval za Ararat Jerevan, chvíli hrál také v nižších soutěžích ve Francii a nakoukl dokonce i do reprezentace. Rady mu však předat nestihl, zemřel, když Henrichovi bylo teprve 7 let.

„Je to opravdu těžké, vyrůstat bez otce. V rodině nemáte skutečného muže, který by vás nějak vedl k disciplíně. Moje matka zastávala obě funkce, byla mi matkou i otcem zároveň a jsem jí za to nesmírně vděčný,“ svěřil se Mchitarjan.

Jedním si ale může být jistý, otec by na něj teď skutečně pyšný byl – vždyť jeho syn je prvním Arménem v historii, který si zahraje ve věhlasné Premier League!

A to zrovna za tým, kterému Mchitarjan fandil už jako dítě. Po vynikající minulé sezoně si jej z Borussie Dortmund vytáhl Manchester United!

[fve] https://youtu.be/ZQ1ubQBE6mw[/fve]

Budu se snažit ukázat vše, co ve mně je. Když člověk neukáže své nejlepší kvality, nemá v klubu, jako je United, šanci vydržet.“

První velký zápas za United proti bývalému zaměstnavateli mu ale příliš nevyšel – Mchitarjan sice vstřelil branku, vysoké porážce 1:4 ale nezabránil.

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru