Čistka v United! Mourinho se plánuje zbavit hned 9 hráčů. Kdo to odnese?

Největší obětí plánované čistky se má údajně stát německý reprezentant Bastian Schweinsteiger, který do United přišel v loňském roce, avšak i kvůli zranění se nijak výrazně neprosadil.

Nový kouč United José Mourinho ho tak do plánů pro letošní sezonu nejspíš nezahrne.

bastian schweinsteiger

Z dalších jmen pak ční belgický supertalent Adnan Januzaj, od kterého se po příchodu v roce 2013 z Anderlechtu čekaly velké věci – Januzaj však svůj potenciál zatím naplno neprojevil. Dokonce si odskočil na hostování do Borussie Dortmund, ale ani tam moc nepookřál.

adnan januzaj

Ostatní borci, kteří mají z Manchesteru zmizet, jsou převážně mladíci. Minimálně u některých by však mělo jít spíš o hostování, než trvalý odchod z Old Trafford.

Na černé listině se ocitli Tyler Blackett, James Wilson a Will Keane, kteří by mohli společně skončit v Sunderlandu u bývalého kouče United Davida Moyese.

 david moyes

Mourinho prý pro sezonu nepočítá ani s Paddy McNairem, Cameronem Borthwick-Jacksonem, Andreasem Pereirou a Guilermo Varelou. Ten už zakotvil na hostování v bundesligovém Frankfurtu.

Podle bulvárního deníku The Sun se chystá Mourinho pracovat s poměrně úzkým kádrem 22 hráčů, mezi nimiž by neměl chybět ani francouzský záložník Paul Pogba.

V Anglii i Itálii už mají média jasno, že přestup je na spadnutí. Přestupní částka 112 milionů by byla světovým rekordem a týdenní mzda 324 tisíc liber by z Pogby udělala nejlépe placeného fotbalistu v historii Premier League!

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru