Baník získal posilu z Interu Milán! Vybuduje kolem ní nový tým?

Dominik Smékal je jedním z produktů kdysi proslulé líhně talentů Baníku. Dnes 18letý fotbalista a rodák z Hranic na Moravě prošel v Ostravě všemi mládežnickými kategoriemi. Posléze přestoupil do Sigmy Olomouc a po půl roce, v lednu 2014, den po svých šestnáctinách, se přesunul do Itálie, konkrétně do slavného Interu Milán.

dominik smekal

 

Nyní se vrací zpět domů. V Baníku se členem reprezentačního týmu do 18 let počítají do prvního mužstva a rádi by kolem něj postavili nový tým, který se po sestupu klubu do Fotbalové národní ligy pod vedením trenéra Vlastimila Petržely dává dohromady.

Sezonu však Smékal začne v týmu do 19 let. „Vzhledem k tomu, že v Itálii se začíná s přípravou později než u nás, během léta s týmem netrénoval. Ze začátku se bude dostávat do tempa s naší devatenáctkou a budeme si postupně ho připravovat pro přesun do áčka, pro které s ním už v této sezoně počítáme. Jak rychle a do jaké míry se prosadí, teď už záleží především na něm,“ řekl pro klubový web Dušan Vrťo, sportovní ředitel Baníku.

Foto: fcb.cz, interyouth.it (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru