Sparta s Plzní vstupují do Ligy mistrů. Jak Dočkal setřel trenéra Steauy?

První se do boje pustí Sparta, která od 20 hodin vyzve rumunského vicemistra Steauu Bukurešť. Do sezony stejně jako loni vstupuje se systémem 3-5-2, v němž nyní operuje také čerstvá posila Michal Kadlec.

V záloze by měl dostat prostor nadějný Aleš Čermák, kterému se vydařila generálka proti Fenerbahce. Na hrotu se bude nejspíš prát David Lafata.

Přečtěte si také: VIDEO: Pozor, Sparto! Varování z minulosti! Takhle na Letné řádil za Steauu božský Hagi

aleš čermák

V sestavě nebude chybět ani klíčový záložník Bořek Dočkal, který se na nedávném šampionátu ve Francii potýkal se zraněním – nyní už je ale stoprocentně připravený.

Na předzápasové tiskové konferenci dokonce „setřel“ trenéra Steauy Laurenția Reghecampfa, který se nechal slyšet, že si Spartu přál ze všech týmů nejvíce.

„Nás si přály i Krasnodar a Lazio v Evropské lize… Záleží, z jakého pohledu to viděl. Jestli nás viděl jako schůdnějšího soupeře, nebo se chtěl podívat do Prahy,“ usmíval se Dočkal v narážce na loňský povedený ročník v evropských pohárech.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=_jLRMlpN-W8[/fve]

Utkání vysílá na internetu za poplatek portál isport.cz.

Plzeň: Máme maximum informací

Viktoria Plzeň načne kvalifikaci v mistrovské části v 20:15 proti ázerbájžánskému Karabachu.

Sestava se od loňského ročníku nezměnila, otazník tak visí jen nad pozicí útočníka.

„Mám nesmírně těžké rozhodování. Hráče směřuji k tomu, aby udělali všechno pro to, aby se do sestavy tlačili, a oni se tam samozřejmě tlačí,“ nechal se slyšet pro web isport.cz trenér Roman Pivarník.

roman pivarnik

Předpokládá se, že na hrotu by měl začít Michal Ďuriš. Záda mu budou krýt mladý Michael Krmenčík, kterému vyšla letní příprava, a navrátilec z Liberce Marek Bakoš.

Karabach patří mezy ty nejtěžší soupeře, které mohla Plzeň na cestě do Ligy mistrů potkat. Vždyť ázerbájdžánský celek loni v Evropské lize zničil 4:0 Young Boys Bern, porazil Anderlecht a remizoval s Monakem.

Viktoria by ale podle slov Pivarníka měla být dostatečně připravena.

„Času na sledování soupeře bylo poměrně hodně. Karabach má stabilizované mužstvo, které dominuje ve své soutěži. Dokázali jsme zanalyzovat jak domácí zápasy, tak utkání v předkolech evropských pohárů. Poslední zápas ve druhém předkole jsem viděl naživo, takže máme maximum informací, které dokážeme hráčům předat,“ vyjádřil se pro plzeňský web.

Utkání můžete sledovat v O2TV na stanici ČT Sport!

[blog_program_info id=“8300316″]

Foto: Facebook AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru