Nepotřebujeme klokana, ale instalatéry! Proč Australané odmítli bydlet v olympijské vesnici?

Olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru začnou 5. srpna, o kvalitě příprav však panují pochybnosti. Nejnovější se objevily po stížnostech Australanů.

Ti se odmítli ubytovat v olympijské vesnici.

Nově vystavěný areál za 37 miliard korun sestává z 31 budov, k dispozici jsou tenisové kurty, fotbalové hřiště a sedm plaveckých bazénů. Během Her má pojmout přes 18 000 sportovců a funkcionářů.

olympijska vesnice rio 2016

Podle šéfa australského týmu Kittyho Chillera je místo zatím špinavé, toalety jsou ucpané, ze stropu místy kape voda a v některých místech dokonce trčí i dráty ze zdi!

Proto se australská výprava rozhodla ubytovat v okolních hotelech do té doby, dokud nebude zřízena náprava.

„Vzhledem k množství problémů v olympijské vesnici, jako jsou nedodělky v oblasti elektřiny a instalatérských prací, jsem se rozhodl, že žádný Australan nebude zatím ubytovaný v přidělené budově,“ prohlásil Chiller.

Starosta Ria Eduardo Paes na australskou kritiku reagoval a problém se snažil zlehčit. Sportovcům vzkázal, že brazilská vesnice je rozhodně hezčí než ta, která byla v Sydney v roce 2000. Následně se pokusil o vtip, se kterým ale narazil.

„Seženeme před jejich budovu skákajícího klokana, aby se cítili jako doma,“ řekl. Australané mu však vzkázali, že nepotřebují klokany, ale instalatéry, aby zmizela ta jezera z našich pokojů.

https://twitter.com/adowniebrazil/status/757313597848612868

olympijska vesnice rio 2016

Výhrady k olympijské vesnici měli také Novozélanďané, Italové a Britové.

Český tým zatím potíže s ubytováním nehlásí. Sportovci si do Ria nechali přivézt vlastní matrace a podle informací mají ten nejlepší dům blízko autobusové zastávky i jídelny velikosti 3 fotbalových hřišť s výhledem na hory i moře.

Foto: report.az, rt.com (bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru