Federer se vzdal olympiády i zbytku sezony. Jaký srdceryvný vzkaz napsal na Facebook?

Hrající tenisová legenda Roger Federer se nezúčastní olympijských her v Rio de Janeiru a vynechá i zbývající část tenisové sezony. Důvodem je doporučení doktorů, aby se plně zotavil ze zranění, která ho v letošní sezoně pronásledují.

Koleno si Federer poranil kuriózně v únoru, když napouštěl svým dětem vanu. Kvůli zranění zad zase vynechal poprvé po 17 letech grandslamový French Open.

Svou neúčast v Riu vysvětlil fanouškům v obsáhlém prohlášení na Facebooku.

roger federer

„Jsem velmi zklamaný, že musím oznámit, že nebudu reprezentovat Švýcarsko na olympijských hrách v Riu a že zmeškám i zbytek sezony. Po zvážení všech možností a konzultaci se svým týmem a lékaři jsem se rozhodl sezonu 2016 ukončit předčasně, protože potřebuji prodloužit čas na rehabilitaci mého operovaného kolena. Pokud chci hrát bez zranění na ATP Tour i v dalších letech, což opravdu chci, potřebuji, abych měl dostatečný čas na úplné zotavení,“ napsal Federer.

„Tato situace mi ukázala, jaké štěstí jsem měl během celé kariéry, během níž jsem byl zraněný pouze několikrát. Má láska k tenisu, soutěžení, k turnajům a samozřejmě i vám, mým fanouškům, však zůstává stejná. Mám stejnou motivaci jako dřív a hodlám věnovat veškerou energii tomu, abych se vrátil silný, zdravý a v dobré formě pro rok 2017,“ dodal Federer.

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru