Jidáš je zpátky! Jak přijmou Götzeho návrat fanoušci Dortmundu? Co mu vzkazovali na jaře?

Když před třemi lety Mario Götze přestupoval z Borussie Dortmund do Bayernu Mnichov, pálili fanoušci BVB jeho dresy. Ještě na jaře, když se začalo o Götzeho návratu do Dortmundu spekulovat v médiích, vzkázali fans Götzemu, ať „táhne“

mario gotze fans dortmund

Teď se „Jidáš“ vrací domů. „Když jsem v roce 2013 odcházel z BVB do Bayernu, jednalo se o rozhodnutí, za něž se nebudu schovávat. O tři roky později se na to už dívám trochu jinak,“ napsal Götze na svém Facebooku.

 „Chápu fanoušky, kteří mé rozhodnutí nedokázali pochopit. Já sám bych to na jejich místě nepřijal ani dnes! Až se vrátím domů, budu si chtít všechny získat svými výkony a zvláště pak ty, kteří mě nepřijmou s otevřenou náručí. Mým cílem je znovu hrát nejlepší fotbal, a to pro nás všechny, klub a fanoušky BVB,“ dodal německý reprezentant, jenž v roce 2014 rozhodl finále mistrovství světa, zároveň si ale v Bayernu za tři roky nedokázal vybudovat pevnou pozici v základní sestavě. teď doufá v restart na místech, která dobře zná.

Jisté je, že Bayern musel odepsat minimálně 11 milionů eur. Bayern jej kupoval za 39 milionů, nyní by měl jít zpět zhruba za 28 milionů. Mluví se ale i o nižších částkách okolo 23 milionů.

Fanoušci si všimli také další zajímavosti. V roce 2013 koupil Dortmund jako náhradu za Götzeho Henrikha Mchitarjana. O tři roky později za arménského fotbalistu, jenž přestoupil do Manchesteru United, přivedl zase Götzeho.

V pátek můžete vidět v O2 TV utkání Dortmundu s Manchesterem United na stanici Digisport 1.

[blog_program_info id=“8235774″]

Foto: sbanation.com, zofooty.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru