Šoumen Sagan dojel jako král! Co předvedl v cíli?

Peter Sagan byl součástí čtrnáctičlenné skupiny uprchlíků, která si před pelotonem vypracovala až 12minutový náskok. Po vítězství na sprinterské prémii v Martigny na 150 kilometru zvýšil Sagan svůj náskok na čele bodovačky už na 197 bodů.

Po úterním odstoupení jeho největšího rivala Marka Cavendishe tak Sagana může o triumf a zelený dres připravit snad jen nehoda.

Za sprinterskou prémií si Sagan ze skupiny „vystoupil“ a etapu dokončil s bezmála půlhodinovou ztrátou na vítěze. Ovšem ve velkém stylu samozřejmě!

Dramatickou 17. etapu s horským dojezdem vyhrál Rus Ilnur Zakarin ze stáje Kaťuša, který setřásl v závěrečném stoupání společníky z úniku Kolumbijce Jarlinsona Pantana a Poláka Rafala Majku.

[blog_program_info id=“8209056″]

Skupina hlavních favoritů dorazila do cíle etapy na Finhaut-Emosson zhruba o osm minut později. Vedení si upevnil dosavadní držitel žlutého dresu Chris Froome ze Sky, který spolu s Richiem Portem z BMC najel v úplném závěru na největší soupeře další cenné vteřinky.

Skupiny se bohužel neudržel Roman Kreuziger. V cíli ztratil na vítězného Zakarina 9 minut a 38 sekund a celkově je se ztrátou 7:03 na Frooma dál jedenáctý.

(fik), Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru