eXtatus a Fraternitas novými šampióny Národní ligy v PC hrách!

Na velké finále se tradičně sjely stovky fanoušků z Čech i Slovenska, aby v komentovaných zápasech s projekcí na plátno sledovaly v akci nejlepší domácí týmy League of Legends a Counter Strike: Global Offensive. Bojovalo se o vytoužený titul, pohár, ale také o finanční dotaci 100 tisíc korun.

esport podium

Organizátoři z portálu Hitpoint.cz slavili jubilejní 10. výročí tohoto českého svátku elektronického sportu ve velkém stylu. Zlepšení bylo vidět hlavně v krásném zpracování podia a produkci přímého přenosu na https://www.twitch.tv/hitpointcz, který na Internetu přes víkend sledovalo přes 100 tisíc diváků. Je vidět, že fenomén soutěžení v PC hrách se u nás po letech tvrdé práce dobře zabydlel a že i u nás umíme tuto interaktivní zábavu kvalitně prezentovat.

esport podium 2

 

Pověstný svitavský kotel nezklamal a zaplněný sál fanoušků si náležitě vychutnával dramatické momenty všech zápasů. Publikum mocně povzbuzovalo své favority a ozvala se dokonce i trubka. Atmosféra tak byla srovnatelná s hokejovým zápasem a hráči měli o to větší motivaci ze sebe dostat opravdu maximum.

esport publikum 2

Úvodní zápas v Counter-Strike patřil eXtatus a eEriness. Zde se očekávalo jasné vítězství eXtatus, jehož trojice hráčů triumfovala ve Svitavách v zimě za nEophyte, ale nováčci na akci eEriness ukázali svou obrovskou bojovnost a dokázali favorita potrápit. Po mapách Cache a Cobblestone se tak rozhodovalo až na Dustu, kde ovšem už eXtatus smetl své soupeře 16:2.

První semifinále League of Legends mezi eSubou a Dark Tigers přineslo dle očekávání velkou bitvu. Dark Tigers, kteří v zimě padli až ve finále s eXtatus, dokázali uhrát vítězně první mapu. Poté ale eSuba, která je trojnásobným šampionem ligy, zavelela k mocnému obratu a vybojovala si výhrou 2:1 účast v nedělním finále.

extatus gaming esport svitavy o2 sport counter strike

Druhým Counter-Strike duelem byl souboj Inside Games s eSubou. I přes lepší bilanci v základní části zde nakonec nedokázali Inside Games absolutně svým soupeřům konkurovat. Za eSubu rozhodovaly zřejmě obrovské zkušenosti a po jasných dvou mapách 16:4 byl tento zápas u konce.

Závěr sobotního dne na RoG FINALS 10 patřil velmi očekávanému League of Legends duelu Fraternitas s eXtatus. To však přineslo paradoxně celkem jednoznačný zápas, kde FTS zúročili svou kvalitní přípravu a eXtatus jim nedokázali vzdorovat.

Poprvé s novou posilou humanoidem na midu kontrolovali Fraternitas v obou mapách od začátku průběh zápasu a vrátili svým rivalům překvapivou semifinálovou porážku ze zimy.

fts_win_finals10

Nedělní finále

Neděle patřila závěrečným utkáním. Nejprve se spolu utkali poražení semifinalisté v boji o 3. místa, aby pak mohlo propuknout velké finále.

Counter-Strike bitva dvou nováčků o 3. příčku zahájila neděli se vší parádou. Inside Games už dost lidí odepisovalo, ale hráči se dokázali vyhecovat a ukořistili ve vypjatém závěru první mapu Cobblestone 16:14. Eeriness jim však oplatili stejnou mincí na Dustu 16:9 a bronzovou medaili vybojovali po jasné Cache 16:4. Velký podíl na tom měl díky skvělé střelbě jejich hráč tMs1K se 79 fragy.

esport hraci

Zápas o 3. místo v League of Legends byl skvělou podívanou! Dark Tigers vstoupili do duelu lépe výhrou první mapy, ale eXtatus dokázali po změně v sestavě na pozici marksmana vykřesat naději a vyrovnali. Rozhodující mapa pak byla opravdu šílená, rozhodovalo se až po 40 minutách a právě zoiren za svého Ezraela byl strůjcem úspěchu eXtatus.

Finále Counter-Strike rozpumpovalo sál ve Fabrice ve velkém stylu, když hned na první mapě eXtatusu po vyhrané polovině 13:2 dokázala eSuba famózně otočit a zvítězit 16:14! Mirage byla také dramatická ale eXtatus si to dokázal pohlídat a vyrovnal na 1:1. O titulu se tak rozhodovalo na Overpassu, kde už eSuba neměla šanci. Za eXtatus řádil po celé finále neuvěřitelně mladý talent frozen, který nastřílel 88 fragů.

Záznam finále CS:GO – EXTATUS vs ESUBA

[fve]https://youtu.be/-urxWNQAs9k[/fve]

Závěr celé herní show RoG FINALS patřil League of Legends. Hádanka o vítězi se však rozluštila velice rychle, když eSuba přes veškerou snahu nestačila na rozjeté Fraternitas. Hráči kolem zkušeného supporta denyka se tak po roce dočkali vytouženého titulu a mohli tak svým fanouškům konečně nadělit zlatý dárek. Ve druhé hře se skvěle předvedl midař humanoid, který za Azira servíroval svým bývalým spoluhráčům stříbrnou večeři.

Záznam finále LOL – FRATERNITAS vs ESUBA

[fve]https://youtu.be/RPWrWHCC31Q[/fve]

Závěr sezóny Národních lig v PC hrách opět potvrdil, že Svitavy jsou právem hlavním městem gamingu. Diváci na místě i na streamu si museli užít skvělé zápasy. Všem, kteří neměli možnost sledovat živě, doporučujeme shlédnout záznamy na https://www.youtube.com/hitpointcz, stojí to za to!

My se těšíme, až se po pauze na podzim opět rozjede soupeření nejlepších hráčů League of Legends a Counter Strike: Global Offensive.

Sledujte přenosy z ELEAGUE na O2 Sport!

[blog_program_info id=“8239802″]

Autor: Ondřej Báča
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru