Halepová má doma v Bukurešti titul na dosah. V Bastadu se hraje španělské finále

Simona Halepová je největší hvězdou antukového turnaje v Bukurešti. Pátá hráčka světového žebříčku WTA si proklestila cestu až do finále, ve dvou zápasech však nejvýše nasazená tenistka musela otáčet nepříznivý vývoj. Stalo se tak hned v 1. kole s českou soupeřkou Barborou Krejčíkovou a v sobotním semifinále s Američankou Vaniou Kingovou. Oba zápasy Simona Halepová dokázala otočit ze stavu 0:1 a v dnešním zápase o titul se utká s Anastasií Sevastovovou z Lotyšska.

Favoritka zápasu je jasná. Ale pozor! Šestašedesátá hráčka světového žebříčku Sevastovová neztratila letos na bukurešťské antuce zatím ani set a s Halepovou má pozitivní vzájemnou bilanci 3:1. Dočkají se dnes diváci v rumunské metropoli tenisového dramatu nebo domácí hvězda bez větších komplikací naváže na svůj titul z roku 2014?

Finále turnaje Bukurešť Open začíná na O2 Sport v 15.00.

simona halep

Nejvýše nasazený hráč turnaje ATP ve švédském Bastadu David Ferrer si v sobotním semifinále vylámal zuby na dalším španělském hráči Albertu Ramosovi Vinolasovi. Právě nasazená trojka antukového turnaje je ve velké formě, kterou bude chtít potvrdit i v dnešním finále, jenž bude čistě španělskou záležitostí. Ramos totiž vyzve svého krajana Fernanda Verdaska. Zkušenější z finálové dvojice, Verdasco, je podle bookmakerů mírným favoritem. S Ramosem má i pozitivní vzájemnou bilanci 3:1.

Přesto se dá očekávat velice vyrovnaný duel, který na stanici O2 Sport odstartuje už ve 14.00.

[blog_program_info id=“8170195″]

Foto: Reuters, Facebook BRD Bucharest Open  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru