Já lhář nejsem, ohradil se Pavel Vrba vůči kritice. Jak to tedy bylo s jeho odchodem do Ruska?

Z toho, co se o něm po jeho konci v reprezentaci napovídalo, má Pavel Vrba rozporuplné pocity – u některých novinářů cítil, že se mu snaží ublížit.

„Jako by si na mě počíhali a po mistrovství tomu dali průchod,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Osvětlil pak také to, jak to bylo s přesunem k Machačkale. Dva dny po vyřazení z EURO totiž prohlásil, že má chuť u týmu pokračovat. O den později už ale podepsal v Rusku…

Football Soccer - EURO 2016 - Czech Republic New Conference - Toulouse, France 12/6/16 Czech Republic's coach Pavel Vrba attends a news conference REUTERS/UEFA/Handout via REUTERS NO SALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS.

„Jednání s Machačkalou proběhla až po tiskové konferenci. Ano – bylo to rychlé, ale takový už fotbal umí být. A když někdo napíše, že jsem zrádce a lhář, že jsem byl s Anži už domluvený, je lhářem on,“ nebral si servítky Pavel Vrba.

Pak nakonec ale stejně přiznal, že tak úplně spontánní to s jeho ruským angažmá nebylo.

„Nebudu tvrdit, že jsem neměl zprávy, že se mnou nechce nikdo jednat. Konkrétní jednání a nutnost okamžitého rozhodnutí se ale odehrála až po tiskové konferenci.“

Ať už to nakonec bylo s Vrbovým přesunem do Ruska jakkoliv, faktem zůstává, že bývalý plzeňský trenér český tým do nadcházející kvalifikace o MS nepovede.

Novým hlavním koučem bude už na jisto Karel Jarolím – ten převezme národní tým od srpna, současně ale povede také Mladou Boleslav v předkolech Evropské ligy.

Foto: Reuters  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru