Trefil se proti mladíkům Juventusu i Interu. Se Sampdorií Schick vyzve Barcelonu!

Patrick Schick opouští pražskou Spartu a přestupuje do Sampdorie Janov!

Italský klub koupil jeden z největších českých talentů posledních let za přibližně 4 miliony eur a doufá, že z dvacetiletého fotbalisty vychová útočníka světového formátu.

„Na jednu stranu mi je to líto, protože jsem ve Spartě od svých jedenácti let a teď ji po devíti sezonách opouštím. Navíc tu mám kamarády, takže je to trochu smutné. Na druhou stranu se do Itálie těším, zahrát si venku byl můj sen,“ uvedl Patrik Schick.

Sparťanský odchovanec odehrál v domácí lize 31 zápasů z toho však 27 v dresu Bohemians 1905, kde z Letné hostoval. Nyní ho čeká nová výzva, v italském klubu totiž kromě dalších mladých konkurentů v útoku přechovávají také zkušeného Itala Antonia Cassana, který dříve oblékl dres AC Milán či Realu Madrid.

Hned v přípravě čeká na Janov ostrý test. Po zápasech s týmy z nižších soutěží se Sampdoria utká nejprve s Chievem Verona a poté se slavnou Barcelonou.

„Pamatuji si, že na mládežnických turnajích se mi proti italským týmům dařilo, dal jsem gól Juventusu nebo Interu. Budu se muset rychle přizpůsobit a třeba to přenesu i do dospělého fotbalu,“ prozradil odcházející mladík pro web Sparty.

Tak snad se mu bude dařit i proti Messiho partě a poté i v celé sezoně.

[fve]https://youtu.be/SrXtMYAoqMM[/fve]

Foto: Facebook U.C. Sampdoria  (rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru