Zidanova hlavička po 10 letech. Materazzi prozradil, čím legendu vyprovokoval

Ostře sledovaný zápas finále mistrovství světa v roce 2006 přineslo před 10 lety moment, který se velmi výrazně vepsal do dějin světového fotbalu. Zápas mezi Itálií a Francií došel za stavu 1:1 až do prodloužení, v němž Zinédine Zidane neudržel nervy na uzdě a hlavou srazil Marca Materazziho.

[fve]https://youtu.be/zAjWi663kXc[/fve]

Jeden z nejlepších fotbalistů historie byl vyloučen a výrazně tak chyběl svému týmu v následných pokutových kopech. Ty vyhrála Itálie 5:3 a získala titul.

„Reagoval jsem velmi špatně a chtěl bych se za to omluvit,“ kál se ihned po zápase Zidane. „On mě jen držel za dres, já jsem mu řekl, ať toho nechá. Řekl jsem mu, že pokud ho chce, dám mu ho po skončení zápasu,“ popsal poté celou situaci ze svého pohledu legendární záložník. Poté ještě dodal, že svého činu nelituje, protože jinak by to co mu Ital řekl, bylo v pořádku.

K situaci se po 10 letech znovu vyjádřil v rozhovoru pro francouzský časopis L’Equipe i Materazzi. „Co jsem mu řekl, se týkalo jeho sestry. Nikoliv matky, jak jsem si přečetl v novinách,“ uvedl vše na pravou míru bývalý obránce Interu Milán.

„Má matka zemřela, když mi bylo 15. Nikdy bych proto neklesl tak nízko, abych urážel matku někoho jiného.“

Nakonec však nyní už dvaačtyřicetiletý Ital uznal: „To, co jsem řekl, byla skutečně hloupá slova.“

Foto: footballworldcuplive.com  (rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru