Kapitán přes palubu! Slavia se loučí s Latkou. Tvrdík věří, že se legenda do klubu ještě vrátí

V dresu Slavie strávil Martin Latka s přestávkami 9 let, během kterých stihl odehrát 168 ligových zápasů a nastřílet 13 gólů. Věk však fanoušky milovaný harcovník nezastaví, a tak se loňský kapitán se sešívaným dresem před startem nové sezony loučí.

Důvod je prostý, ve Slavii už pro jednatřicetiletého stopera nebylo místo. Trenér Dušan Uhrin plánuje stavět na africké obranné dvojici Simon Deli, Michael Ngadeu-Ngadjui. V záloze pak má ještě zkušeného Jiřího Bílka a univerzála Michala Frydrycha.

„Martin Latka je oprávněně jednou z klubových legend. Byl jako hráč či kapitán u největších slávistických úspěchů a současně pomáhal svými výkony zachraňovat Slavii v nelehkých časech posledních let. Od všech příznivců Slavie si zaslouží uznání a respekt,“ uvedl na webu klubu Jaroslav Tvrdík.

Poté naznačil předseda představenstva i možnost budoucí spolupráce: „Věříme, že se jednou vrátí do klubu třeba jako trenér mládeže. Bylo mi ctí se s ním osobně rozloučit a rozcházíme se jako přátelé.“

Latka však ještě nehodlá pověsit kopačky na hřebík a bude si hledat angažmá. „Slavia se mi neopouští lehce, ale něco končí a něco nového začíná,“ naznačila v reakci dlouholetá jistota sešívaných.

Foto: Facebook SK Slavia Praha  (rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru