Cristiano Ronaldo má o finále jasno: Francouzi jsou favorité, ale vyhrajeme my!

[blog_program_info id=“8067031″]

Když v roce 2004 Portugalsko nečekaně podlehlo ve finále mistrovství Evropy na domácím hřišti Řecku, Cristianu Ronaldovi bylo teprve 19 let.

Od té doby má hvězda Realu Madrid nezkrotnou touhu získat zlato. Teď má jeho tým další šanci vyhrát první velký turnaj, v cestě stojí Francie.

„Pro mě by to byl vrchol kariéry. Je to něco, o čem jsem vždy snil. Na klubové úrovni jsem vyhrál už všechno, také jako jednotlivec, ale získat něco i pro Portugalsko by bylo fantastické,“ prozradil Cristiano Ronaldo pro goal.com.

Portugalsko však na letošním EURO nepředvádí zrovna přesvědčivé výkony. V základní skupině třikrát remizovalo a turnajem pak pokračovalo jen díky výhrám v prodloužení a v penaltovém rozstřelu. Na postup do finále mu tak stačilo jediné vítězství v základní hrací době, které si Portugalci připsali v duelu s Walesem.

Cristiano Ronaldo i přes nejisté výkony týmu o vítězi finále nepochybuje. „Musíme myslet pozitivně, protože cítím, že v neděli vyhrajeme trofej,“ prozradil.

Sebevědomí před finálovým utkání portugalskému kapitánovi rozhodně nechybí. „Francouzi jsou jasnými favority, ale turnaj vyhrajeme my,“ prohlásil rozhodně Ronaldo.

[blog_program_info id=“8067031″]

Foto: Reuters  (bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru