Nový trenér reprezentace? Pelta chce přivést z Boleslavi Karla Jarolíma. Kdy se bude jednat?

Pavel Vrba odešel do ruské Machačkaly a předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta tak musel hledat nového kouče. Jeho výběr se však omezil pouze na české kandidáty. „Cizí trenér by mohl mít problémy s pochopením naší mentality a seznámením se s hráči. Byla by to velká časová prodleva. Chtěli jsme někoho, s kým to půjde rychle.“

Hlavním cílem šéfa českého fotbalu se tak stal Karel Jarolím. Současný trenér Mladé Boleslavi na jeho nabídku kývl. Než však bude moci nastoupit na pozici reprezentačního kouče, musí ukončit své angažmá v klubu.

Karel Jarolím Mladá Boleslav fotbal

„Další jednání s prezidentem klubu FK Mladá Boleslav o tom, jestli trenéra pro potřeby národního týmu uvolní, máme v pondělí. Karel Jarolím tam v průběhu jara prodloužil smlouvu, ale má výstupní klauzuli, která mu umožňuje odejít,“ řekl Miroslav Pelta„Doufám, že zkraje týdne podepíšeme s Karlem Jarolímem smlouvu.“

Definitivní výsledek tedy zatím není znám, s největší pravděpodobností se však novým koučem reprezentace opravdu stane čáslavský rodák Karel Jarolím, který by Mladou Boleslav však ještě měl vést v předkolech evropských pohárů.

„Na přátelské utkání reprezentace a hlavně na zářijový vstup do světové kvalifikace už ho ale chceme mít plně k dispozici pro potřeby reprezentace,“ dodal Pelta.

Foto: Facebook  (bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru