Fanoušci United se učí jméno Mkhitaryan. Na jaké tanečky arménské hvězdy se mohou těšit?

Manchester United hlásí už třetí letní posilu. Manažer José Mourinho si po Ericu Baillym a Zlatanu Ibrahimovičovi ukázal na Henrikha Mkhitaryana.

Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník působil od roku 2013 v Borussii Dortmund a na konci uplynulé sezony byl dokonce oceněn svými kolegy, když byl zvolen nejlepším hráčem Bundesligy. S 19 brankami je střeleckým rekordmanem arménské reprezentace a už pětkrát se stal nejlepším fotbalistou v zemi.

Jeho skvělé výkony neunikly oku Josého Mourinha a vedení United tak za kapitána arménské reprezentace vyplatí 26,3 milionů liber.

Jedno je jisté, Mkhitaryan si splnil sen – s Rudými ďábly podepsal smlouvu na dlouhé 4 roky s opcí na 1 další. „Jsem velmi hrdý na to, že se mohu připojit k Manchesteru United, klubu, který jsem vždy obdivoval pro jeho velkou historii a skvělé fanoušky,“ prozradil na svém Facebooku.

Henrikh Mkhitaryan

Poté přidal i fotku se svým novým bossem:

A nakonec si Mkhitaryan vzpomněl i na klub, z kterého nyní odchází:

„Chtěl bych poděkovat všem v Borussii Dortmund – od lidí v kanceláři po trenéry a mé spoluhráče a samozřejmě taky úžasné fanoušky. Nikdy nezapomenu na společné chvíle, které jsme spolu poslední tři roky na hřišti i mimo něj prožívali. Cítím se opravdu poctěn, že jsem mohl reprezentovat takto skvělý klub – skvělé město. Navždy budete mít zvláštní místo v mém srdci.“

Jaké tanečky předváděl v Dortmundu?

Fanoušci Manchesteru United se rozhodně mají na co těšit. Arménský záložník totiž rád soupeřům nasazuje jesličky. V tohmle zápase proti Augsburgu to Mkhitaryan udělal hned čtyřikrát!

[fve]https://youtu.be/W8HMlT22Ve8[/fve]

Foto: Facebook Henrikh Mkhitaryan  (rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru