ELEAGUE: NaVi a EnVyUs posledními postupujícími v základní části

Poslední dva přímo postupující celky jsou nám dobře známí NaVi se slovenskou superstar Guardianem a EnVyUs. Ti se výhrami svých skupin zařadili do společnosti Luminosity, NiP, Astralis a fnatic.

Ukrajinský tým Natus Vincere je v ELEAGUE právem považován za jednoho z velkých favoritů. Není se čemu divit, sestava podává dlouhodobě stabilní a skvělé výsledky. Nejdůležitější jsou dvě druhá místa z posledních major turnajů, či druhé místo DreamHack Masters. My samozřejmě NaVi fandíme díky skvělému sniperovi Guardianovi ze Slovenska, který je aktuálně považován za jednoho z nejlepších hráčů Counter-Strike.

Přes všechna očekávání se start skupiny E NaVi úplně nepovedl, když padli hned na druhé mapě Dust proti Echo Fox. To však byla společně s prohranou Mirage proti mousesports jediná prohra a díky lepšímu skóre nakonec NaVi přece jen postupovali z prvního místa. V semifinále si pak už hladce 2:0 poradili s Echo Fox. Horkým favoritem na finále byli také mousesports, kteří však překvapivě nedokázali udolat FlipSid3.

Záznam finále skupiny E NaVi proti FlipSid3:

[fve]https://youtu.be/OaDkjdWOYmk[/fve]

Ukrajinská bitva ve finále začala na Overpassu a vypadalo, že si FlipSid3 do Ameriky přivezli opravdu dobou formu. NaVi vyhráli první půli 9:6 a čekalo se, jak dokáže jejich soupeř odpovědět za útok. FlipSid3 se tato role nevyvedla a nakonec prohráli 8:16.

Druhou mapu si už NaVi pohlídali bez větších problémů a na Trainu dali jasně najevo své kvality. Po polovině 12:3 nakonec slavili postup do závěrečné části ELEAGUE skórem 16:6.

Záznam finále skupiny F EnVyUs proti Virtus.pro:

[fve]https://youtu.be/LlsTBcH6xZA[/fve]

Francouzská sestava EnVyUs si do ELEAGUE přijela zpravit chuť po dlouhodobě nepřesvědčivých výsledcích. Tým, který koncem minulého roku slavil triumf na major turnaji v Rumunsku, šokoval fanoušky na MLG Columbus, kde po dvou prohrách balil kufry hned ve skupině. Chuť bojovat opět o přední příčky byla na sestavě kolem slavného střelce kennyS  znát a až na prohru v prodloužení s Virtus.pro na Mirage ve skupině F vše vyhráli. Právě zkušená polská sestava měla prověřit, jestli došlo u EnVyUs konečně ke změně k lepšímu.

Oba celky si ve finále poradily se svými soupeři 2:0 a závěrečný souboj základní části ELEAGUE tak sliboval atraktivní podívanou. První mapou byl Train, který vybrali Virtus.pro a začátek tomu jasně nasvědčoval, když vedli až 7:1. Poté ale EnVyUs zabrali a dotáhli půli na stravitelných 9:6, aby nakonec obrat dokončili na vítězných 16:11. Prohra takovým stylem srazila Virtus.pro na kolena a po polovině 4:11 padli nakonec i na Cache 6:16.

Aktuálně známe všech šest přímo postupujících a ELEAGUE má týden pauzu. Ty doplní do závěrečné části ještě dva nejlepší týmy z last chance turnaje, kde se objeví celky s druhých a třetích míst.

Autor: Ondřej Báča, Foto: e-league.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru