Derby ve Wimbledonu plné emocí! Postoupí rozzuřený Berdych, nebo nabuzený Veselý?

Bitvu, která v pondělí trvala takřka 3 a půl hodiny, měl lépe rozehranou ten zkušenější z českých hráčů, Tomáš Berdych. Ve čtvrté sadě za stavu 2:1 na sety vedl už 5:2 a vypracoval si postupně 5 mečbolů! Houževnatý Jiří Veselý se ale nezvdal a v tie-breaku nakonec set ubojoval a vynutil si rozhodující sadu.

[blog_program_info id=“7983330″]

Při posledním ze svých mečbolů už mohl Berdych dokonce slavit – čárový rozhodčí zahlásil Veselému aut – jenže hlavní umpire jeho rozhodnutí opravil a míč se tak opakoval (ve videu níže v čase 13:05). Rozladěný Berdych v tu chvíli upustil raketu a bezmocně se chytil za hlavu, čárového pak vzal kolem ramen.

Podívejte se na zkrácenou hru 4. setu:

[fve]https://youtu.be/O4LNmLxVwPM[/fve]

Kvůli tmě už totiž nefungovalo Jestřábí oko a Berdychovi tak nezbývalo nic jiného, než rozhodnutí respektovat.

Sám Berdych si v tie-breaku čtvrtého setu na sníženou viditelnost stěžoval a žádal přerušení utkání. „V tom tiebreaku už to nemohl říkat. Rozhodčí to přerušit nemůže. To mohl říct za stavu 5:5, ale ne v tie-breaku. V tom pravdu neměl,“ nechal se pro web iSport.cz slyšet nehrající kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil.

Rozhodčí pak nevyslyšel ani jeho druhou prosbu – aby zápas pokračoval na centrálním dvorci, kde je k dispozici umělé osvětlení.

Zápas se tak bude dohrávat dnes od 14 hodin.

[blog_program_info id=“7999583″]

Kdo je větším favoritem? Těžko hádat. Berdychovi bude jistě v hlavě ležet 5 neproměněných mečbolů, na druhou stranu mu ale může pomoci větší zkušenost.

Veselý zase bude jistě doufat, že mu „neodejde“ podání – právě o to se mohl včera opřít, v zápase nastřílel hned 21 es!

[blog_program_info id=“7999583″]

Foto: Reuters  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru