Kudla do zad a zrada? Slavia přetáhla Spartě hned SEDM hráček!

Pořádně zaskočené je v současné době vedení fotbalové Sparty – jejich „sešívaný“ rival z Edenu totiž podle manažera Dušana Žovince porušil nepsanou dohodu mezi kluby a přetáhl hned 7 hráček, které měly poloprofesionální smlouvu.

„Slavie neudělala nic legislativně závadného, v prostředí ženského fotbalu to ale nepovažujeme za standardní krok,“ vyjádřil se k nečekanému sledu událostí Žovinec na webu Sparty a odsoudil také samotné „přeběhlice“: „Jednání hráček je pro mě obrovským životním zklamáním.“

Na celém případu mu vadí hlavně morální aspekt – Slavia totiž oslovila dokonce ještě více hráček. „To pro ni, myslím, není dobré vysvědčení,“ okomentoval situaci někdejší trenér ženské reprezentace.

Některé hráčky mu prý dokonce garantovaly, že do Slavie i přes její zájem nepůjdou – nakonec své slovo ale nedodržely.

Ze Sparty rovnou k úhlavnímu rivalovi tak míří Eva Bartoňová, Tereza Krejčiříková, Tereza Szewieczková, Lucie Hloupá, Aneta Dědinová, Klára Zelená a Denisa Veselá.

aneta dedinova sparta slavia eva bartonova sparta slavia lucie hloupa sparta slavia tereza krejcirikova tereza szewieczkova

„Nejvíc mě to mrzí u Evy Bartoňové. Den předtím jsme spolu byli na obědě a řekli si, co obě dvě strany dodrží. Nestalo se. Odcházejí také Krejčiříková se Szewieczkovou, které obě dlouhou dobu rehabilitovaly po zranění a platili jsme je.“

Do nového prostředí hráčky utekly za lepšími sportovními výsledky (Sparta už čeká tři roky na titul, zatímco Slavia hrála úspěšně Ligu mistryň) a údajně také za lepšími smlouvami.

Letenský tým tak po vlně odchodů musí volat na poplach – záplatou je alespoň navrátivší se trio Tereza Koubová, Lucie Kladrubská a Saša Mouchová. Lovit bude Sparta ale i v zahraničí, momentálně jedná o příchodu posil z Ukrajiny, Německa a Polska.

(jz), Foto: uefa.com, sparta.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru