Bez výhry pro bronz! Portugalci zase remizovali! Po penaltách jsou ale v semifinále

[blog_program_info id=“8038280″]

Nejrychlejší gól turnaje

Poláci vletěli do čtvrtfinálové bitvy s Portugalskem po hlavě a prosadili se po rovných 100 sekundách. Robert Lewandowski dal nejrychlejší gól turnaje a druhý nejrychlejší v historii evropských šampionátů.

U pravé postranní čáry nejprve chyboval obránce Cédric Soares, který se snadno nechal obehrát Kamilem Grosickim. Ten našel v pokutovém území s přehledem zakončujícího kanonýra Bayernu.

Výběr Adama Nawalky se však poté stáhl a nechal hrát svého soupeře. Portugalci pasivity využili ve 33. minutě, když se po narážečce s Nanim krásně trefil Renato Sanches.

Do druhé půle nastoupili oba týmy opatrněji a zápas tak nakonec došel až do prodloužení.

A nakonec došlo až na penalty, které rozhodl stejně jako osmifinále s Chorvaty Ricardo Quaresma. Smutným hrdinou se stal Jakub Blaszczykowski, který neproměnil svůj pokus těsně před ním.

Bez výhry k bronzu

Portugalci na mistrovství Evropy ani v pátém zápase nedokázali zvítězit po 90 minutách. Ze skupiny postoupili po třech remízách. V osmifinále porazil Chorvaty v prodloužení a nyní Poláky v penaltovém rozstřelu.

https://twitter.com/TrollFootball/status/748633803116056576

Cristiano Ronaldo zase vyslal na branku už tolik střel jako celý italský tým dohromady. Jediné dva góly dal ale Maďarovi v teplákách Gáboru Királyimu.

https://twitter.com/TrollFootball/status/748623776548433920

V semifinále se Portugalci utkají s vítězem pátečního zápasu Wales – Belgie.

[blog_program_info id=“7939387″]

(fik), Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru