PILNÉHO domácí hřiště: Jen ať jde, Pavlu Vrbovi angažmá v Machačkale prospěje

Už v té době musel vědět o zájmu Machačkaly. Pochybuji totiž o tom, že šéfy ruského týmu uchvátil hrou našeho národního týmu na mistrovství Evropy. Ale budiž, ať už to bylo jakkoli, zahraniční angažmá může jít Pavlu Vrbovi k duhu.

V českém fotbalovém rybníčku se stal Pavel Vrba téměř nedotknutelným. Bez diskuse je nejlepším českým koučem posledních let, ale možná i kvůli tomu mu hodně narostl nos.

Přečtěte si také: VIDEO: Vrbova zrada? Je na odchodu do ruské Machačkaly! Podívejte se, jak otočil oproti tiskovce po Euru!

pavel vrba

Navíc v Plzni nebyl zvyklý na kritiku, která se na něj jako na trenéra národního týmu občas snesla. A právě tohle Pavlu Vrbovi ubližuje v jeho kariéře nejvíc. Arogantní chování na tiskových konferencích není nejlepší vizitkou pro náš fotbal.

Pavel Vrba si nikdy neuvědomil, že novináři nechodí na tiskové konference kvůli nějakým vlastním zájmům. Pokřik „český fotbal pro fanoušky“ by si měl Vrba opakovat jako modlitbu před spaním. Protože právě kvůli fanouškům chodí novináři na tiskové konference. Jsou prostředníkem mezi veřejností a vedením asociace.

Jenže Vrba měl neustále potřebu s novináři bojovat a dokonce hrozil odchodem z tiskovky.

Přečtěte si také: Platy trenérů na ME: I kouč Albánie bere víc než Vrba!

pavel vrba

Někteří čeští trenéři prostě ještě nedorostli v ty pravé profesionály. Měli by si uvědomit, že součástí jejich práce je také komunikace. V některých pozápasových rozhovorech jsou trenéři, jejichž tým prohrál, nepříjemní. Ale copak novináři mohou za to, že se zrovna nepodařilo zvítězit? Oni se nechtějí po trenérovi vozit, chtějí pouze fanouškům zprostředkovat důvody porážky.

Pokud Pavel Vrba skutečně do Machačkaly odejde, tak ho tam čeká velká škola života, která z něj může udělat ještě lepšího trenéra. V Rusku nebude mít za zády Miroslava Peltu nebo Dušana Fitzela. Bude tam sám a bude muset předstupovat před novináře, které vůbec nezná.

Přečtěte si také: Vrba má Peltovu podporu. Co prý rozhodlo o českém neúspěchu na EURO?

pelta fačr

A sám jsem zvědavý, jestli si jim také dovolí vyhrožovat odchodem jako „doma“. Pokud si Vrba s ruskými žurnalisty nevytvoří nějaký korektní vztah, tak by se mohl se zlou potázat.

Ale třeba v cizině Pavel Vrba nasbírá i tyto zkušenosti a vrátí se o něco vyspělejší.

Foto: Reuters, Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru