Pohádkový příběh! S tenisem chtěl seknout. Teď splatí dluhy a možná vyzve Federera!

[blog_program_info id=“7885064″]

Býval nadějným juniorem, jenže dopadl jako většina „velkých talentů“ – na profesionální tour to nikdy nedotáhl. U tenisu tak vytrval alespoň jako trenér. Před několika měsíci ale Marcuse Willise sužovaly myšlenky na definitivní konec.

Prožíval totiž jedno z nejhorších období svého života – přetrhl si stehenní sval a nemohl se věnovat koučování, ani hraní ligových zápasů, kterými se částečně živil. „Nemohl jsem najít žádnou motivaci, nedokázal jsem ani vylézt ráno z postele,“ popisoval temné období pro britský deník Daily Mail.

marcus willis

Stačilo ale jen pár měsíců a Willisův život se obrátil vzhůru nohama. Pětadvacetiletý Brit se totiž přihlásil do předkvalifikačního wimbledonského turnaje pro domácí hráče – do startovního pole se vešel dokonce jako poslední ze všech! Na turnaji ale zazářil a obdržel tak divokou kartu už do „opravdové“ kvalifikace.

 

Los neměl zrovna příznivý, jenže si poradil jak s nasazenou čtyřkou Yuichiem Sugitou (číslo 99 na světě!), tak i třeba s ruským talentem Andrejem Rublevem.

„Je to naprosto k smíchu. V poslední době mám dobrou formu, ale nikdy bych nevěřil, že bych se mohl do Wimbledonu kvalifikovat. Nikdy!“ prohlásil Willis.

marcus willis tennis skysports com

Jenže sen se stal skutečností. A účast na jednom z nejprestižnějších podniků světa by jej mohla pořádně nakopnout. A to i finančně.

Už nyní si vydělal pořádný balík peněz – 30 tisíc liber, které použije zejména na pokrytí dluhů spjatých s investicemi do své tenisové kariéry.

 

Ve hře je ale dnes, kdy se utká v prvním kole proti Litevci Berankisovi (53. hráč světa), ještě mnohem více – kromě dalších 50 tisíc liber totiž vítěze duelu s největší pravděpodobností čeká souboj s legendárním Rogerem Federerem!

roger federer wimbledon 2016

Wimbledon můžete sledovat v O2 TV na stanicích Nova Sport 1 a Nova Sport 2!

[blog_program_info id=“7885064″]

(jz), Foto: skysports.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru