Největší šok Eura! Anglii vyprovodili domů Islanďané! Ano, Islanďané!

[blog_program_info id=“7980274″]

V „ostrovním souboji“ byla jasným favoritem Anglie, kolébka fotbalu ale na fotbalového trpaslíka nevyzrála – a to přesto, že už ve 4. minutě proměnil pokutový kop Wayne Rooney.

Jenže Island zbraně nesložil – naopak, po rychlých brankách Ragnara Sigurdssona a Kolbeinna Sigthorssona už v 18. minutě vedla 2:1!

A Anglie už se z tohoto šoku nevzpamatovala. S šampionátem se tak předčasně loučí už v osmifinále po velmi matném a nervózním výkonu.

england iceland wilshere bodvarsson island euro 2016 england Football Soccer - England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16 - Stade de Nice, Nice, France - 27/6/16 England's Joe Hart looks on as Iceland's Kolbeinn Sigthorsson scores their second goal REUTERS/Eric Gaillard Livepic Football Soccer - England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16 - Stade de Nice, Nice, France - 27/6/16 England's Dele Alli looks dejected after the game REUTERS/Kai Pfaffenbach Livepic Football Soccer - England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16 - Stade de Nice, Nice, France - 27/6/16 England's Joe Hart looks dejected at the end of the game REUTERS/Eric Gaillard Livepic england iceland fans

Teď navíc budou hráči čelit pořádnému tlaku médií, větší ostudu nejspíš Albion ještě na vrcholném šampionátu nezažil.

„Nejhorší porážka v naší historii. Anglii porazila země, která má víc sopek než profesionálních fotbalistů,“ komentoval porážku se štiplavým humorem Gary Lineker.

„Vzpomínáte, jak jsme byli naštvaní, že jsme v silné polovině pavouka? A teď prohrajeme s Islandem. To je konec.“

„Gratuluji Islandu. Naprosto zasloužená výhra. Mizerný konec posledních mizerných dnů,“ napsala hudebnice Heather Peace v narážce na odchod Velké Británie z Evropské unie.

Kouč Roy Hodgson bezprostředně po zápase na tiskové konferenci vyvodil z výsledku osobní zodpovědnost a rezignoval.

[blog_program_info id=“7980274″]

(jz), Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru