Dobrodružství squashisty Koukala. O titul na Gibraltar Open jej nepřipravilo ani krvavé zranění

Na Gibraltar Open panovaly pro běžného smrtelníka nesnesitelné podmínky. Jan Koukal ale v obrovském vedru a dusnu dokázal vybojovat 34. titul na turnaji PSA a prodloužil sérii, kdy už 13 let v řadě vyhrává ročně minimálně jeden takový turnaj.

koukal gibraltar

„Na tomto turnaji se mi daří, při 3. účasti jsem vybojoval 2. titul. Podmínky byly jako již tradičně brutální, nesmírné dusno a vedro, výměny se strašně těžko ukončují a jsou někdy opravdu nekonečné,“ hlásil squashista Jan Koukal.

Nejtěžší chvíle si prožil ve čtvrtfinále, kdy soupeř protáhl úder a raketou mu způsobil krvavé zranění. „Trefil mě do obličeje, roztrhl mi obočí a následovala asi hodinová pauza, než jsem byl schopný se vrátit na kurt,“ popisoval Jan Koukal.

jan koukal

Zápas chtěl dohrát ještě ten samý den. „Úplně moudré rozhodnutí to ale asi nebylo, protože se mi chvílema točil celý svět, ale nechtěl jsem dohrávat další den a nakonec jsem zvítězil 3:0,“ přiznal.

jan koukal

V semifinále se Koukal utkal s 2. nasazeným Markem Fullerem z Anglie a po boji ho udolal 3:1.

Ve finále pak Koukala čekal překvapivě kvalifikant Claudio Pinto z Portugalska. „Věděl jsem, že už toho bude mít plné kecky, a to se také potvrdilo. První set byl vyrovnaný a pak už jsem ho zlomil a mohl slavit titul,“ radoval se Jan Koukal.

Jan Koukal by hostem pořadu O2 Sport Tak určitě. Podívejte se:

[fve]https://youtu.be/seXMe8nkkhc[/fve]

Foto: archiv Jana Koukala  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru