Kiki a Maki opět spolu v jednom týmu! V Norsku budou bojovat o olympiádu

[blog_program_info id=“7831515″]

Kontinentální pohár je týmovou soutěží, podobnou například tenisovému Davis Cupu. Každá země posílá do boje dva páry. Jedničky se utkají s dvojkami a v případě stavu 1:1 dojde na „tzv. golden match“ mezi jedničkami.

Český tým patří k favoritům. Hlavně díky dvojici Markéta Sluková a Barbora Hermannová, která na nedávném evropském šampionátu vybojovala stříbrné medaile.

Druhý český pár tvoří bývalá partnerka Slukové Kristýna Kolocová spolu s Michalou Kvapilovou. Populární Kiki a Maki se tak po emočně bouřlivém rozchodu sejdou znovu v jednom týmu.

Motivace je veliká. „Celkový vítěz poháru získá pro federaci místo na letní olympiádě, což je pro všechny velká motivace. Navíc, zápasy se hrají v atraktivním prostředí, v přístavu v norském Stavangeru. Diváci se můžou těšit na špičkový evropský beachvolejbal,“ uvedl k turnaji Jiří Baumruk, komentátor stanice O2 Sport.

Země, které skončí na druhé a třetí příčce, postoupí do závěrečné světové kvalifikace v Soči, kde se bude hrát v červenci o poslední dvě místa na olympijském turnaji na pláži Copacabana.

V Norsku se představí také mužský tým ve složení Přemysl Kubala, Jan Dumek a Ondřej Perušič, David Schweiner.

Čtvrtfinálové souboje začínají ve čtvrtek v 10 hodin. Finálové souboje jsou na programu v sobotu a v neděli.

[blog_program_info id=“7831515″]

Turnaj bude komentovat dvojice Jiří Baumruk a Václav Pilný, jako spolukomentátoři se představí Stanislav Mitáč a Marek Pakosta.

(red), Foto: slukovahermannova.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru