V Katowicích se hrálo o postup na major ESL One! Jak si vedli Češi?

Organizace ESL pořádala ve svém polském studiu dlouho očekávanou Counter-Strike kvalifikaci na nadcházející major turnaj ESL One v Kolíně nad Rýnem, kde se bude hrát o milion dolarů.

Po tři dny zde hrály týmy, které si vybojovaly svou účast v regionálních kolech s osmičkou z minulého major turnaje MLG Columbus. Zraky domácích fanoušků tak ostře sledovaly HellRaisers s trojicí československých hráčů.

[blog_program_info id=“7774946″]

Zajímavostí bylo, že se organizátoři rozhodli použít nezvyklý swiss formát turnaje, který je znám spíš v karetní hře HearthStone. Týmy se tak neutkaly tradičně ve skupinách, ale hráli podle svých aktuálních výsledků vždy s náhodným soupeřem se stejnou bilancí.

erJako první si nejrychlejším způsobem tří výher v řadě zajistili postup favorité mousesports a FaZe. Ostatní týmy musely o vytoužený postup na major bojovat déle. Nás nejvíce zajímal postup HellRaisers, kteří vstoupili do kvalifikace výhrou nad Splyce. Poté narazili na silné G2, kde i přes snahu českého snipera oskara podlehli 8:16.

Velmi důležitým zápasem pro ně byl třetí duel, kde je čekal souboj s dobře známými Dignitas. Na mapě Nuke se skvěle prezentoval slovenský střelec STYKO a HellRaisers mohli slavit výhrou 16:10 odvetu za prohrané finále na DreamHack Tours.

Záznam zápasu HellRaisers s OpTic

V tento klíčový moment, kde HellRaisers stačila jedna poslední výhra, aby si zajistili účast na turnaji ESL One, dostali proti sobě hratelného soupeře OpTic. Na mapě Cache se jim podařilo uhrát první polovinu 10:5 a všichni fanoušci už pomalu viděli postup. Bohužel došlo k fatálnímu selhání a i přes oskarových 28 fragů se po obratu radovali OpTic.

Poslední šanci tak měli HellRaisers v zápase s rivaly FlipSid3, odkud získali nedávno hráče bondika. Poločas na mapě Overpass naznačil, že FlipSid3 budou mít lehce navrch a bohužel druhá část jasně ukázala, že prokletí HellRaisers pokračuje. Po MLG Columbus tak ani na ESL One neuvidíme žádného českého zástupce, snad to oskarovi a jeho partě konečně klapne příště!

Záznam souboje HellRaisers s FlipSid3


Posledním duelem celé kvalifikace byl atraktivní duel dvou velmi známých organizací G2 a Cloud9. Tento zápas na mapě Cache se rychle stal exhibicí francouzkého hráče shoxe, který dokázal pro G2 nastřílet úctyhodných 34 fragů a zaznamenal ještě dvakrát ace, kdy dokázal sám vystřílet soupeřící tým. Smutná zpráva pro Cloud9, kteří tak poprvé budou na major turnaji chybět.

Kompletní seznam postupujících týmů z kvalifikace je tak: mousesports, FaZe, ENVYUS, Dignitas, Gambit, OptiC, FlipSid3 a G2.

Brzy vás budeme informovat o rozlosování turnaje ESL One, který bude zahájen 5. července v Kolíně nad Rýnem.

Autor: Ondřej Báča
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru