POTVRZENO: Rosický na Euru dohrál. Co řekl na rozloučenou?

[blog_program_info id=“7757212″]

Proti Španělům patřil k nejlepším na hřišti, dřel, bránil, útočil, přesto tým na remízu nedosáhl. V pátek proti Chorvatsku se mu tolik nedařilo. Na své poměry dost přihrávek zkazil a nebyl v takové herní pohodě, přesto na hřišti nechal vše a makal až do konce.

Takhle krásně přihrál na kontaktní gól Milanu Škodovi.

Když vyrovnával Tomáš Necid z penalty 2:2 byl už Rosický na hřišti spíš z povinnosti.

V závěru zápasu se vydal ze všech sil a plný sprint nevydržel jeho zadní stehenní sval. Český tým měl navíc už třikrát vystřídáno, takže kapitán musel dohrát, i když mohl sotva chodit.

„Věděl jsem, že potřebujeme bod, takže jsem to rval na sílu, i když jsem nemohl. Rval jsem to, co to šlo, a bohužel jsem za to zaplatil. Snad to stálo za to a kluci teď budou mít nádherný zápas o vše. Já v něm určitě nebudu,“ řekl po utkání.

tomas rosicky

„Když jsme snížili, všichni cítili, že máme šanci. Věděl jsem, že potřebujeme něco speciálního, něco extra. Věděl jsem, že i když za to zaplatím zřejmě zdravotně, musím něco udělat. Myslím, že se mi i povedlo skvěle vybláznit fanoušky. Bylo tam krásné spojení mezi hráči a fanoušky. Moc lidem děkuju, že se takhle chytili na moje reakce. Strašně nám to pomohlo,“ dodal Rosický.

„Na tři body, jak se to vyvíjí, bychom zřejmě nepostoupili. Věděli jsme, že bod potřebujeme strašně moc urvat.“

tomas rosicky

„Tomáš Rosický, jak jste včera viděli, prodělal úraz stehenního svalu při konci zápasu. Dneska absolvoval podrobné vyšetření magnetickou rezonancí ve zdejší nemocnici. Bohužel se prokázalo naše podezření na to, že došlo k poranění stehenního svalu,“ řekl serveru isport.cz v sobotu po vyšetřeních lékař českého týmu Petr Zeman.

„V tuhle chvíli můžeme říct jen to, že na sto procent nezasáhne do žádného zápasu v následujících dnech. Určitě ne s Turky a domníváme se, že pravděpodobně i v následujících týdnech se nebude schopen účastnit žádných zápasů na EURO.“

[blog_program_info id=“7800013″]

S předchozím zraněním Rosického nové trable údajně nesouvisí a bohužel se potvrdilo, že fotbalovou dokonalost českého záložníka ničí jeho křehké zdraví. Za celou sezonu odehrál kromě zápasů za juniorku pouze ostrých 19 minut, než se opět zranil. Na Euru zvládl 2 utkání v pěti dnech, více mu jeho tělo nepovolilo.

Ve druhém utkání skupiny se Rosický zranil i před 4 roky v Polsku, tehdy Češi v posledním zápase urvali proti domácím výhru a postoupili do čtvrtfinále.

(tom), Foto: Reuters
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru