PILNÉHO domácí hřiště: Zaparkovaný autobus před naší šestnáctkou na postup stačit nebude

Španělé totiž byli po celý zápas jasně lepším týmem. Čechy dokázali po většinu utkání držet v hlubokém defenzivním bloku, a tak bylo jen otázkou času, kdy svěřenci Vicenteho del Bosqueho vstřelí gól. Pro český tým to byl fyzicky nesmírně náročný zápas. Naši reprezentanti totiž po většinu zápasu běhali bez míče, a když už ho získali, tak ho zase velmi rychle vrátili soupeři.

rosický

Ve hře českého týmu mi scházelo větší sebevědomí. Právě z toho pramenily časté ztráty míče, protože místo založení útočné akce přišel spíš alibistický nákop co nejdále od branky Petra Čecha. Jeden z mála, který se snažil o konstruktivní rozehrávku, byl Tomáš Rosický, který proti Španělům strávil na hřišti více minut než za celou sezonu v dresu Arsenalu. Jenže ve své snaze zůstával často osamocen. V útoku totiž chyběl typ brejkového hráče. Tím podle mě Tomáš Necid není, jeho hlavní přednosti jsou jinde.

Přitom se ukázalo, že obrana Španělů zranitelná je, a to hlavně po standardních situacích. Těch náš tým sice mnoho nezahrával, ale po jedné z nich mohla jít Česká republika zásluhou Romana Hubníka dokonce do vedení. Opora Viktorie Plzeň ale zakončovala na dlouhou nohu a jeho pokus nakonec stihl David de Gea lapit. Kdyby byl český tým směrem dopředu odvážnější, možná by zápas vypadal jinak.

Přečtěte si taky: Rekordman Rosický, vítězný Kohák a Vrbův autobus. Nejlepší ohlasy z Twitteru!

[blog_program_info id=“7686830″]

Roman Hubník, který dostal přednost před Michalem Kadlecem, podal celkově velmi dobrý výkon. Myslím si, že ve spolupráci s Tomášem Sivokem skvěle dirigoval českou defenzivu. Ta sice byla pod permanentním tlakem, ale dlouho dokázala španělskému házenkářskému obléhání odolávat. Další jistotou v naší sestavě byl Petr Čech. Ten byl tentokrát pokaždé včas na svém místě.

Za inkasovaný gól v závěru nemohl. Řekl bych, že v posledních minutách ze sebe většina hráčů ždímala poslední zbytky sil a inkasovaná branka byla jen logickým vyústěním dění na hřišti.

repre

Přečtěte si taky: Jako Kanada s Maďarskem v hokeji! Co napsal slovenský expert, se Čechům líbit nebude

 

Teď bude hodně důležité si pořádně odpočinout. V pátek nás čeká v dalším zápase tým Chorvatska. Pokud chtějí Češi myslet na postup ze skupiny, tak už nebude stačit jen zaparkovaný autobus před naší šestnáctkou…

[blog_program_info id=“7743320″]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru