Skandál na Copa América, Brazílie cítí velkou křivdu. Jak se zrodil nový Maradona?

Celá akce začala na pravé straně peruánské obrany a dlouhý nákop neodklidil brazilský kapitán Miranda. Pak už se děly věci. Patička, narážečka, průnik do vápna přes Felipe Luíse a centr do malého vápna, kde stál útočník Ruidiaz.

Gól! Ale jaký?!

Brazilci v čele s dirigenty obrany Mirandou a brankářem Alissonem ihned vyběhli za sudím a vehementně protestovali. Dohady trvaly celé čtyři minuty! Peruánci se radovali jako šílení, ačkoliv jim samotným muselo být jasné, že gól nebyl regulérní. Uprostřed slavení se sami dokonce ohlíželi po rozhodčím.

Nastal čas pro zavedení videa?

A ten rozhodl vskutku šalamounsky. Nejprve gól uznal, poté jej po poradě s kolegy odvolal a po neuvěřitelně dlouhé poradě opět uznal.

Nutno však přiznat, že neměl úplně snadnou situaci a i komentátor si v první chvíli myslel, že Ruidiaz skóroval stehnem. 

U takto důležitého rozhodnutí je však stoprocentní jistota bezpodmínečná a opakované záběry jasně odhalily podvodníka. Kdy už konečně FIFA přijme modernizaci v podobě videorozhodčího?

Co řekl nový Maradona?

Zničení Brazilci se snažili sudího přesvědčit, že gól v žádném případě platit nesmí, a to i přes opakované vykazování od rozhodčího, který potřeboval klid na poradu. Remíza by do čtvrtfinále posouvala Kanárky a brazilský trenér Carlos Dunga si posteskl, že s takovým rozhodnutím nic nezmůže. „Fanoušci viděli, jakým způsobem jsme byli vyřazeni. Gólem rukou.“

brazil

Nemorální střelec Peru si po zápase však ještě dovolil tolik drzosti, že se postavil k rozhovoru. „Je to hra, nechápu, proč je okolo toho tolik kontroverzí. Mým cílem bylo udělat rychlý pohyb a míč mě trefil do stehna. Díky bohu, rozhodčí chápal můj záměr a potvrdil gól,“  prohlásil nový Maradona.

[blog_program_info id=“7677673″]

Brazílie sice na úvod rozdrtila Haiti 7:1, pak však přišla bezgólová remíza s Ekvádorem a nakonec tato skandální prohra s Peru, které porazilo Brazílii poprvé od roku 1985.

Ekvádor ve čtvrtfinále vyzve USA, Peru narazí na Kolumbii v čele s hvězdným Jamesem Rodríguezem. Pokud melou boží mlýny i v Americe, útočník Realu Madrid bude veleben jako strážce fotbalové spravedlnosti.

[blog_program_info id=“7691711″]

Foto: Reuters, cdn.newsapi.com.au (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru