Petr Čech zazářil při rozhovorech. V kolika světových jazycích odpovídal?

Český národní tým se připravuje v Tours na svůj úvodní zápas mistrovství Evropy proti Španělům, který odehraje v pondělí odpoledne.

Petr Čech po čtvrtečním otevřeném tréninku ochotně dával rozhovory novinářům z různých koutů Evropy a hádejte, kdo se jazykově přizpůsobil…

Defenzivu nároďáku řídí v češtině, avšak z Arsenalu je zvyklý i na jiné jazyky – krajní obránce Monreala Bellerínem diriguje španělsky, stopera Koscielnyho francouzsky a s Perem Mertesackerem komunikuje v angličtině.

Základy japonštiny

Pro Petra Čecha není problém v těchto jazycích vést rozhovory. Je jasné, že angličtinu a francouzštinu ovládá na 100 % díky působení na ostrovech a předtím ve Stade Rennes.

Plynně však Čech hovoří také španělsky, a to ve Španělsku nikdy předtím nežil!

Dále Čech ovládá ze školy němčinu, domluví se rusky, italsky či portugalsky. A základy zvládá dokonce i v japonštině!

Možná je výjimkou potvrzující pravidlo, ale český brankářský sympaťák svým jazykovým a hudebním nadáním vyvrací klišé o dutých fotbalových hlavách.

Doufejme, že mu jeho jazykové schopnosti pomohou dešifrovat v pondělí útočné snahy Španělů a český tým uhraje co nejlepší výsledek!

[blog_program_info id=“7686830″]

A jak se Petru Čechovi a Romanu Hubníkovi líbila atmosféra během tréninku? Při tomto rozhovoru si Petr Čech vystačil se svým rodným jazykem…

Foto: Reuters   (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru