Československo! V jaké sestavě bychom jeli na Euro společně?!

Nám to nakonec vyšlo 8:3 pro Čechy, je to málo, moc, nebo tak akorát?

Brankář

 Petr Čech

petr cech

Na vrcholných turnajích má sice občas slabší chvilky (zápas s Tureckem na ME 2008, s Řeckem na ME 2012), jinak je ale Petr Čech (zaslouženě) neotřesitelnou jedničkou českého mužstva. V dresu Arsenalu navíc letos jasně dokázal, že stále patří mezi světovou špičku.

Přečtěte si také: VIDEO: Korejci nachytali Čecha i Rosického! Zkušení chybovali a repre prohrála

Obrana

Pavel Kadeřábek

Pavel Kadeřábek

Kometa posledních let, čtyřiadvacetiletý ex-sparťan se po těžkém startu v Hoffenheimu znovu zabydluje v sestavě, v jarní části pomohl klubu k udržení se v nejvyšší soutěži. Jen hodně těsně předčil Slováka Petera Pekaríka.

Martin Škrtel

martin skrtel

Důrazný obránce má dlouholeté zkušenosti z Premier League, kde působí v dresu Liverpoolu (respektive působil – nyní je na odchodu a spekuluje se o zájmu Besiktase). Slovenskou obranu řídil před 4 lety na MS v Jižní Africe – tehdy nechyběl ani minutu a pomohl k historickému postupu do osmifinále.

Tomáš Sivok

tomas sivok

Král vzdušného prostoru a klíčový obránce českého týmu, přestože působí už „jen“ v lehce nadprůměrném Bursasporu. Jistý v rozehrávce, vynikající v hlavičkových soubojích – tuto přednost také rád využívá i při útočných standardkách.

Theo Gebre Selassie

Pavel Kaderabek, Jiri Skalak and Theodor Gebre Selassie of Czech Republic celebrate a goal against Netherlands during their Euro 2016 group A qualifying soccer match in Amsterdam, Netherlands October 13, 2015. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos

Přečtěte si  také: Přihrává Ro-sits-kee, střílí Koh-lahrj. Jak UEFA učí komentátory česká jména?

Volba pro levou stranu je už složitější. Postavit praváka Gebre Selassieho, který má však zkušenosti s levou stranou v Brémách? Nebo snad „zlého hocha“ Davida Limberského, který ale v reprezentaci nikdy nepřekročil stín výkonů z Plzně? Nebo snad univerzála z Dynama Moskva Tomáše Hubočana, či čerstvou posilu pražské Slavie Dušana Šventa?

U nás to o pověstný chlup před všemi ostatními vyhrál „Gebre“.

Záloha

 Jiří Skalák

skalak

Zdálo se, že v Brightonu „vyhasne“ jako mnoho talentů před ním, kteří se vydali z české ligy hledat štěstí za hranice. Jenže po nevydařeném úvodu dostal šanci a Brighton i díky jeho gólům bojoval až do poslední chvíle o postup do Premier League. Souhlasíte s námi, nebo byste do základu raději dali Róberta Maka z řecké Soluně?

 

Marek Hamšík

Slovakia's Marek Hamsik celebrates after scoring against Luxembourg during their Euro 2016 group C qualification match at the Josy Barthel stadium in Luxembourg, October 12, 2015. REUTERS/Francois Lenoir

Jestli superstars českého týmu nezadržitelně stárnou, tak Hamšík je v nejlepších letech. Na Euro přijíždí ve velké formě, před pár dny gólem pomohl k překvapivé výhře nad mistry světa Německem. Stálice italského velkoklubu z Neapole nemůže v sestavě chybět.

Tomáš Rosický

tomas rosicky

Přečtěte si také: VIDEO: Šok před Eurem! Španělé prohráli s Gruzií. Kdo je vyplatil?

Jakoby se na něm dlouhé zdravotní pauzy ani vůbec nepodepisovaly! Kdykoli nastoupí, patří k těm nejlepším. Letos Malý Mozart oslaví už 36. narozeniny, na hřišti se přitom pohybuje s rychlostí a lehkostí hráče o deset let mladšího.

Juraj Kucka

juraj kucka

Devětadvacetiletého Kucku znají čeští fanoušci velmi dobře  – už v dresu Sparty ukazoval své přednosti: vynikající střela, vedení míče a především důraz a tvrdost. Od roku 2015 nastupuje za věhlasný AC Milán, i když Rossoneri v posledních letech ze slávy poněkud ustoupili. V nadupaném středu by ale u nás dostal přednost před Vladimírem Daridou z Herthy Berlín.

Ladislav Krejčí

fotbal reprezentace ladislav krejci

Na jaře se Spartou doputoval až do senzačního čtvrtfinále Evropské ligy, i když v domácí lize ani jeho vynikající výkony na titul nakonec nestačily. Po Euru to vypadá na zahraniční angažmá. Právě jeho jarní forma nakonec promluvila pro něj. Slovenský šikula Vladimír Weiss by zůstal na lavici jako žolík. Souhlasíte?

Přečtěte si také: VIDEO Rozmašíruju ti hlavu! Od koho dostal Ronaldo BRUTÁLNÍ výhrůžku?

Útok

 Tomáš Necid

tomas necid

Ne, ostřostřelci typu Jana Kollera či Milana Baroše už český národní dres dlouhá léta neoblékají – a kanonýra světových kvalit nenalezneme ani na Slovensku. Nejlépe se tak jeví volba „znovuzrozeného“ Tomáše Necida, který se chytl v tureckém Bursasporu, kde si letos připsal 10 branek. Plzeňský Michal Ďuriš by ale jako alternativa také nebyl úplně špatný.

Přečtěte si také: VIDEO: To byla paráda! Brilantní zákrok! Jenže za něj místo ceny přišlo vyloučení!

Není to špatný mančaft, co říkáte? Na Euro ale jedeme každý zvlášť. Češi ME zahájí v pondělí zápasem se Španěly, Slováci hrají už v sobotu s Walesem!

[blog_program_info id=“7686830″]

[blog_program_info id=“7658521″]

Sestavili byste lepší tým? Napište nám svou ideální jedenáctku do komentářů pod článkem na Facebooku!

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru