Luminosity a Ninjas in Pyjamas postupují v miliónové americké lize ELEAGUE

Americký mediální gigant Turner spustil před nedávnem svou Counter-Strike ligu ELEAGUE s dotací rekordních 1,4 milionu dolarů. Pro tento dlouho očekávaný projekt postavil v Atlantě speciální studio, které bude po dobu deseti týdnů sloužit jako bitevní pole pro celkem 24 nejlepších týmů z celého světa. Finále se odehraje na konci července a vítězný tým si odnese téměř 400 000 dolarů!

EL_studio_story_A

Vysvětlující video o herním formátu ELEAGUE

Týmy byly rozděleny do šesti skupin, kde se každý s každým utká dvakrát, aby poté v play off a hlavně v pátečním finále, vysílaném na americké kabelovce TBS, bojoval o jedno postupové místo. Po skončení skupinové části bude ještě pro týmy, které skončily na druhém místě, uspořádán speciální turnaj, který umožní dvěma týmům dostat se také do závěrečné části.

Záznam finále skupiny A:

Ve skupině A se představili poslední vítězové major turnaje, brazilští Luminosity, kteří se utkali s americkými celky Team Liquid, Cloud9 a australskými Renegades. Luminosity se dle předpokladů dostali bez větších problémů do finále, kde ovšem narazili na překvapivě velký odpor ze strany domácích Cloud9. Ti do finále skupiny vstoupili vítězně na mapě Mirage a nechybělo moc, aby na druhém Cobblestonu dokonce slavili postup. Brazilci ovšem prokázali svou pověstnou houževnatost a vyhráli v prodloužení. Rozhodující Dust už si pohlídali a jako první si zajistili postup do závěrečné části ELEAGUE. Zklamáním byl určitě výkon Team Liquid, kteří ve skupině nedokázali vyhrát ani mapu.

Záznam finále skupiny B

Druhá skupina B minulý týden přinesla favorizované švédské veterány Ninjas in Pyjamas, G2, Optic a Selfless. Posledně zmiňovaný celek byl vybrán jako náhrada za čínské draky TyLoo, kteří ke zklamání celé komunity nemohli díky problémům se zajištěním víz do Ameriky odcestovat. Černým koněm se stal domácí tým Optic, který dokázal v semifinále na první mapě Cobblestone rozdrtit NiP. Švédové však oplatili stejnou mincí na Overpassu a šlo se do rozhodující mapy Train. Optic dokonce drželi dlouho vedení, ale Ninjové díky skvěle střílejícímu f0restovi dokázali vybojovat těsnou výhru 16:14. Finále s G2 už pro Ninjas in Pyjamas tolik dramatické nebylo a po dvou hladkých mapách slavili prvenství ve skupině.

Aktuálně startuje skupina C, kde jsou favoritem dánští Astralis, které ale zastihly komplikace s kapitánem karriganem. Ten nemohl kvůli změnám v podmínkách víz odletět s týmem. Situaci již naštěstí vyřešil, ale než se dostane do Atlanty, bude ho zastupovat trenér týmu a Counter-Strike legenda zonic. Další týmy jsou NRG, CLG a SK Gaming. Zápasy můžete sledovat každý týden od úterý do pátku na kanále https://www.twitch.tv/eleaguetv.

 

Autor: Ondřej Báča
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru