Dojemné Alvesovo sbohem! Co fanouškům Barcy vzkázal v dopise na rozloučenou?

Brazilský obránce Dani Alves je prostě s Barcelonou neodmyslitelně spjatý. V příští sezoně ale katalánský dres vymění za barvy Juventusu. Jeho počin potvrdil i ředitel klubu Robert Fernández.

„Dani Alves se nás rozhodl opustit. Je to jeho osobní rozhodnutí, které respektujeme,“ prohlásil.

[blog_program_info id=“7549848″]

Velké úspěchy s Barcou znamenají i velké loučení. Svým fanouškům Alves na Instagramu podrobně vylíčil své pocity. A samozřejmě poděkoval. Jedno oko nezůstalo suché!

Za měsíc to bude přesně osm let od mého příjezdu do Bacelony. V červenci 2008 jsem nastoupil do tohoto klubu a vzal si dres, ve kterém jsem prožil ty nejdůležitější úspěchy ve své kariéře. Od prvního dne a od prvního tréninku pod Pepem Guardiolou jsem se mohl vášnivě oddávat fotbalu. V ulicích Barcelony i na Camp Nou jsem s vámi mohl sdílet stovky a stovky momentů… Spousty gólových oslav a vyhraných titulů. Měl jsem tu výsadu a čest být fotbalistou toho nejlepšího klubu na světě v době jeho největšího rozkvětu co do kvality trenérů i hráčů. Mohl bych jim všem poděkovat zvlášť, každému výjimečnému člověku, se kterým jsem mohl zdolávat výzvy a překonávat překážky, ale neudělám to, protože v šatnách Barcy nejsou jednotlivci: My vyhráváme, my prohráváme. A hlavním tahounům, prezidentům, manažerům, asistentům, klubovým pracovníkům… všem těm také velmi děkuji za důvěru a podporu, jíž vždy odměňovali mé úsilí. Tímto dopisem bych vám chtěl oznámit, že jsem se rozhodl hledat nové výzvy ve své kariéře, protože je dobré vědět, kdy je třeba zakončit danou etapu. A můj čas nadešel. Teď musím jít, ale zase se vrátím, protože jsem pravý Culé (fanoušek FC Barcelona). Díky, že jste mě měli rádi!

https://www.instagram.com/p/BGKN-9ZOH0N/?taken-by=danid2ois

Parádní sestřih Alvesových gólů v dresu Barcelony. To stojí za to vidět!

Foto: Reuters
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru