Bike Cup 2016 míří na Lipno, startovat bude i mistryně republiky

Na start se postaví úřadující mistryně České republiky v olympijském cross country Karla Štěpánová. 

karla stepanova bike cup karla stepanova bike cup

 O Bike Cupu Lipno jsem se dozvěděla od svého trenéra Libora Oplta, který mi závod doporučil. Jako hrdá Jihočeška jsem dlouho neváhala a rozhodla se tuto akci v rodném kraji podpořit,“ říká Štěpánová, která závodí za tým Kona Cycling Point.

Závod Mercedes-Benz Bike Cup Lipno provede jezdce krásnými lesy, i pestrou jihočeskou krajinou, která je součástí CHKO Šumava. Odměnou za zdolání několika stoupání pak budou všem účastníkům závodu výhledy na vodní hladinu Lipna a na hraniční hřebeny NP Šumava a Novohradských hor. V případě dobré viditelnosti budou moci závodníci spatřit i vrcholky Alp.

Závodníkům budou k dispozici dvě základní trasy. Delší Trasa A bude měřit 66 km s převýšením 1538 m. Kratší Nova jízda bude mít 33 km a převýšení 769 m. Start i cíl závodu bude umístěn nad turistické město Horní Planá, odkud se jezdci poprvé budou moci pokochat krásným výhledem na Lipenskou přehradu.

Mercedes-Benz Bike Cup Lipno

Trasy jsme vybírali společně se starostou Horní Plané Jiřím Hůlkou i se zástupci Vojenských lesů a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Chtěli jsme, aby si účastníci užili co nejvíce krásné přírody, mohli se pokochat překrásnými výhledy, ale aby přitom nedocházelo k narušení překrásné šumavské přírody,“ říká Jiří Mánek z Turistického spolku Lipenska, který je spolupořadatelem závodu.

Jsme rádi, že se Bike Cup stal součástí projektu Jižní Čechy olympijské, který spojuje nejrůznější sportovní akce v kraji a podporuje aktivní pohyb Čechů. Cyklistika je jedním z nejoblíbenějších sportů v zemi a naše závody se zatím těší dobré návštěvnosti a spokojenosti závodníků, kteří oceňují naše originální tratě,“ říká Radek Maliník, jednatel pořádající společnosti PROXIMA SPORT, s.r.o.

„Pro Bike Cup Horní Planá připravujeme několik novinek, a to především v doprovodném programu,“ doplnil.

Jezdci, kteří se na Lipně umístí na stupních vítězů, získají zajímavé produktové i finanční ceny. Ti, kteří na vítězství nedosáhnou, ale nemusí být zklamaní. Během sobotního odpoledne na Lipně budou mít všichni registrovaní závodníci možnost vyhrát dva poukazy od CK FIRO-Tour na zájezd dle vlastního výběru v hodnotě 10 tisíc Kč. Nebudou chybět závody dětských kategorií od nejmenších až po starší žáky. O vynikající občerstvení a catering se bude starat agentura Gastkom, která už dvě desetiletí pořádá v Českých Budějovicích největší gastronomický festival v ČR Gastrofest.

Registrovat se do závodu je možné na webových stránkách: www.bikecup.cz nebo přímo v místě akce.

(red)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru