Nikdo není dokonalý! Už jste viděli Čechovu šílenou minelu ze zápasu s Rusy?

Ještě že existují přátelské zápasy. Právě od toho je fotbalisté hrají, aby zkusili různé herní varianty a především vychytali, co nefunguje.

V Innsbrucku proti Rusům Češi přidali druhou výhru v přípravě na Euro a tentokrát mnohem cennější než kanonádu s Maltou. Výhru 2:1 trefil v poslední minutě Tomáš Necid.

Všechno ale mohlo být jinak.  Čtyři minuty před koncem dostal ruský kapitán Denisov před vápnem až trestuhodně moc místa.

Nikým nenapadaný asi 10 metrů za vápnem napřáhl a opřel se do míče vší silou. Tvrdá rána sice ve vzduchu zaplavala, ale mířila doprostřed brány, kde stál připravený Petr Čech.

Tedy, určitě byl připravený?

Míč do rukavic česká jednička neschovala, ale pouze změnila směr letu střely! Jen díky štěstí neskončil balon v bráně, ale na tyči! Překvapený Čech už napodruhé dokázal balon zachytit.

Podívejte se, jak to český gólman po zápase okomentoval:

Přečtěte si také: Nejhloupější vlastní gól? David Alaba namířil do opuštěné branky!

petr cech

V rozhovoru pro Sport.cz navíc uvedl: „Jen doufám, že jsem si své štěstí nevybral, teď jsme ho ještě tolik nepotřebovali jako ve Francii…“

Nejednomu fandovi určitě vytanula na mysli vzpomínka na jiný zápas pod Alpami… Před 8 lety na Euru Petr Čech lacině pustil míč na nohu tureckému kapitánovi Nihatovi, čímž nastartoval turecký obrat, který Nihat dokonal dvě minuty na to, a Češi nepostoupili ze skupiny.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=asqhpj23880[/fve]

Letos dojde na souboj s Turky v závěrečném zápase znovu. Předtím ještě Češi v přetěžké skupině vyzvou nejprve Španělsko a poté Chorvatsko. Snad si Petr Čech vybral slabší chvilku před Eurem a na turnaji bude neomylný!

[blog_program_info id=“7532042″]

Foto: reprovideo, Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru