United Dana HAJNÉHO: Doba Ludvíkova zapomenuta – díky za pohár. The Red One přichází!

Nejnudnější fotbal na planetě

Bylo mi ho tak trochu líto, ale zároveň jsem pocítil neuvěřitelnou vlnu úlevy. Louis van Gaal dokázal to, s čím do Manchesteru přicházel. Vyhrál trofej. A i když s ní dráždil na tiskové konferenci po vyhraném finále FA Cupu své největší nepřátele – novináře, bylo to už jen takové kopání kolem sebe. Krátce poté dostal kopačky od Eda Woodwarda. Tenhle románek svatbou neskončil.

van gaal

Bohužel málokdo z „našeho“ tábora bude na tohohle svérázného nizozemského chlapíka vzpomínat v dobrém. A stačilo málo. Jen kdyby ten „jeho“ fotbal nebyl to nejnudnější na této planetě. Výborně pracoval s mladými hráči, svůj tým vždy bránil, i když je jasné, že si s kabinou rozhodně na pivo sednout nešel.

Všichni tušili, že tohle dál fungovat prostě nemůže. Když jste první z celé Premier League v počtu přihrávek dozadu, je to strašné, strašné, strašné. Kdepak, je to příšerné! Ale za ten pocit štěstí při vydřené výhře nad Crystal Palace mu vážně děkuju. Navíc se rozloučil jako gentleman.

Přečtěte si taky: Hrdinové z United. Manchester i o deseti vyválčil FA Cup. Kdo rozhodl?

Nejarogantnější tým světa?

Nuda, šeď, posměšky. Tomuhle všemu je teď konec. MY totiž teď máme Josého a ten VÁM všem ukáže!

Dobře, euforii trochu zmírním. Je neuvěřitelně komplikovaný, své hráče dokáže milovat, ale i nenávidět, může být pro Manchester United ještě větší katastrofou než Moyes či van Gaal. Ano, všechny tyhle poznámky beru a uvědomuju si je.

Ale i tak jsem při oficiálním vyjádření klubu, že je hotovo, skákal radostí. On je prostě boží! To přeci musíte uznat. Vtipný, emocionálně naprosto nabitý a i přes všechny pošklebky mimořádně úspěšný. Jeho první věty v roli nového vůdce United mě rozhodně přesvědčily. „Zapomeňme na tři poslední roky. Chci vyhrávat!“

A to je vono! Minimálně nás nabije novou nadějí. Bude nás burcovat a rozpalovat, bude skákat kolem postranní čáry, bude se rozčilovat a dělat scény. Výborně! Jaká změna oproti pánovi s deskami.

Nebojím se, že nepřijde i nějaký skandálek. Ale tohle já přesně chci. A taky ještě jednu „věc“ chci. JÁ CHCI ZLATANA!

Pokud se věčné spekulace naplní, z nejnudnějšího týmu světa se stane nejarogantnější tým světa. Už aby to bylo!

Přečtěte si taky: Tajemný ZLATAN: Chystá se něco velkého. Zamíří v pondělí za MOURINHEM?

Božstvo The Red One

Už teď vím, že na Old Trafford v této sezoně minimálně jednou vyrazím. Chci vidět Josého Mourinha v akci na vlastní oči. Je prostě atrakce. V tomhle pokřiveném světě to jinak ani nazvat nelze. Ale může se stát, že budu hodně zklamaný.

mourinho

Určitě pár hráčů v létě koupíme. Ale základní kostra týmu z letošní sezony by měla být stejná i v té nadcházející. A to může být TEN problém.

Tihle kluci se snažili, ale kvalita nám skutečně chyběla. A jen díky zázračným dětem typu Rashforda to nebyla katastrofa.

Nezbývá, než víra v jedno Božstvo. The Red One.

 

Přečtěte si taky: Miluju Mourinha, ale pro Manchester není ten pravý! Koho preferuje Cantona?

Foto: Reuters
Daniel Hajný Autor článku
Daniel Hajný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru