Nejslavnější gól Solskjæra má 17 let! Jak Manchester United otočil finále s Bayernem

Středeční májový večer v roce 1999 v Barceloně bylo příjemných 21° C. Ve fotbalovém svatostánku Camp Nou se schylovalo k bitvě o titul evropských šampionů. Téměř celý zápas držel nejtěsnější vedení Bayern, dvakrát dokonce nastřelil brankovou konstrukci. Závěr ale patřil Manchesteru

[fve]https://youtu.be/nVjAP9iq_YU[/fve]

Úvodní gól Maria Baslera přišel již v páté minutě zápasu – italský sudí Pierluigi Collina odpískal trestný kop těsně před vápnem Manchesteru, odkud se Basler za pomoci lehké teče trefil po zemi přesně k tyči!

Druhý poločas nabral spád a další gólové šance měly oba týmy, ale blíže ke změně skóre měli Mnichovští – Mehmet Scholl krásně přeloboval Petera Schmeichela, jeho střelu však zastavila tyč. Ještě krásnější gól mohl zaznamenat Carsten Jancker, avšak jeho nůžky na malém vápně zastavilo břevno!

https://twitter.com/BBCSporf/status/735756844191219712

V nastaveném čase už však kralovali Rudí ďáblové. V první minutě nastavení si na roh naběhl i brankář Schmeichel, hlavičkový souboj však nevyhrál. Od Dwighta Yorka se přes hráče Bayernu dostal míč k Ryanu Giggsovi a jeho slabou střelu dopravil na hranici ofsajdu za Kahnova záda Teddy Sheringham!

Anglický útočník, který přišel na hřiště místo Jespera Blomquista teprve v 67. minutě, ještě však neřekl poslední slovo. Na další Beckhamův roh o 2 minuty později si naskočil opět Sheringham a jeho hlavičku pohotově vytrčenou pravačkou usměrnil do sítě Ole Gunnar Solskjær!

Norský útočník zaznamenal nejslavnější gól kariéry a celá Anglie vybuchla nadšením!

[fve]https://youtu.be/Xg8ycKVx_EQ[/fve]

Dočkáme se podobně dramatického závěru i v sobotu? Sledujte finále Ligy mistrů na O2 Sport!

[blog_program_info id=“7465536″]

Foto: Facebook The SPORT Bible
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru