SKT T1 vybojovali i přes klopýtnutí ve skupině vytoužený titul Mid-Season Invitational!

Nebylo to však vůbec tak jednoduché, jak se před začátkem turnaje očekávalo.

msi_stadion

Turnaj Mid-Season Invitational, kde se vždy po jarní sezóně utkávají vítězové jednotlivých regionů, se po své premiéře na Floridě přesunul do největšího města Číny a kromě Korejců se tak za favority považovali právem domácí zástupci Royal Never Give Up. Loni v Americe museli totiž obávaní SKT T1 spolknout první hořkou pilulku v podobě porážky ve finále právě od čínských zástupců Edward Gaming.

msi clg_skt_podium_msi

Hned průběh základní skupiny přinesl korejským mistrům a fanouškům po celém světě velký šok. Po suverénním prvním dni prohráli dokonce čtyři utkání v řadě a do vyřazovacích soubojů tak postupovali až ze čtvrtého místa. Každý však tušil, že se na playoff SKT T1 pečlivě připraví a potvrdí svou neporazitelnost v delších seriích, což potvrdila semifinálová výhra 3:1 proti Royal Never Give Up. Jasně se ukázalo, že se tým kolem superstar Fakera poučil a jde jasně za svým cílem. Ve finále pak už nedali SKT T1 soupeřům Counter Logic Gaming žádnou šanci a po třech hrách bylo rozhodnuto. Kromě poháru se korejští hráči mohli radovat také z výhry 250 000 dolarů.

Celkově tak dopadl Mid-Season Invitational podle papírových předpokladů, ale velký příběh zde napsali hlavně američtí finalisté. Tým Counter Logic Gaming jasně ukázal, že jejich region nepatří do starého železa. Do historie se zapsali hlavně šíleným obratem hry proti domácím Royal Never Give Up a samozřejmě skalpem šampionů SKT T1.

Sledujte v záznamu finále MSI 2016!

[fve]https://youtu.be/V4JP1AqfEu8[/fve]

Velkým zklamáním byl pak pro nás všechny výkon G2 reprezentujících Evropu; ti dokonce přiznali, že si místo tréninku na turnaj vzali dovolenou a podle toho také vypadal jejich výkon v Šanghaji. Doufejme, že se do světového finále Worlds na podzim v případě kvalifikace dají dohromady.

msi_studio

Pro domácí fanoušky byl turnaj významný také tím, že se poprvé v historii přenášel i přes časový posun kompletně v českém jazyce na Twitch kanále Hitpointcz v podání zkušeného komentátora Pavla Klabana, kterému ve studiu sekundovali Michal Vašina a Michal Šembera.

Závěr přenosu ovládl charismatiský support SKT T1 Wolf, který si jako speciální přání po rozhovoru vyžádal selfie s moderátorkou Sjokz!

 

Autor: Ondřej Báča
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru