Jágr na Světový pohár nepojede! Proč se číslo 68 omluvilo?

Velká rána pro fanoušky národního týmu i celého sportu. Legenda s číslem 68 na Světový pohár do Toronta nepojede. Generální manažer pro Světový pohár Martin Ručinský pro server iSport.cz prozradil, jak jednání s Jaromírem Jágrem probíhala.

Nechával jsem to čistě na něm, jen jsem mu k tomu řekl svůj názor. Bavili jsme se o tom jako dva kamarádi. Finální verdikt byl pouze a jenom na něm. Já to respektuju a svým způsobem chápu.

Martin Ručinský

Přečtěte si také: FOTO: Jak se vám líbí? V těchto parádních dresech se bude hrát Světový pohár v hokeji!

Jaromír Jágr

A jaký udal Jaromír Jágr důvod?

„Hlavní byl ten, že by pro něj bylo složité připravit se v létě na tak důležitý turnaj. A že už loni po mistrovství světa víceméně skončil, což i ohlásil. Taky prý bude mít dost práce přes léto na Kladně, chce se tomu věnovat a neměl by čas na přípravu,“ řekl Ručinský, který neskrýval zklamání.

Ačkoli je Jardovi 44 let, národnímu týmu má pořád co dát. V NHL byl i v poslední sezoně nejlepší. Na druhou stranu po něm nemůžeme chtít, aby za nás hrál donekonečna. Svoje si odehrál a teď má právo myslet trochu i na sebe.

Poslední Jágrovou reprezentační akcí tak zůstane domácí světový šampionát v roce 2015, kde pomohl českému týmu ke čtvrtému místu.

Vedení národního týmu bylo předem připraveno na obě varianty, s Jágrem i bez něj. Během tohoto týdne bychom se měli dozvědět jména dalších hráčů, kteří si v Torontu na podzim zahrají.

Přečtěte si také: Nominace na hokejový Světový pohár je zatím bez Jágra. Kdo je v týmu?

[blog_poll_start][poll id=“248″][blog_poll_end]

Foto: Facebook
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru