Úžasný dvojzákrok! Akinfejev zachránil ruský titul i SPARTU! Proč slaví i Češi?

Moskevský celek potřeboval k zisku titulu vítězství v Kazani, v případě remízy či prohry by jej totiž přeskočilo překvapení letošní sezony ruské Premier ligy, FK Rostov.

CSKA vedl už od 16. minuty po brance Alana Dzagojeva. Konec byl ale skutečně dramatický!

Čtyři minuty před závěrečným hvizdem se totiž hráči Kazaně dostali do stoprocentní šance – a ne jen do jedné! První gólovou střelu z bezprostřední blízkosti vytáhl Igor Akinfejev pohotovým zákrokem, pak při něm ale stálo pořádné štěstí – asi z metru ho útočící hráč Kazaně napálil přímo do zvednuté ruky a míč se naštěstí pro moskevský tým odrazil pryč.

CSKA vítězství nakonec udrželo a mohlo slavit titul. Zároveň s ním pak také přímý postup do Ligy mistrů!

[blog_program_info id=“7410404″]

Rusové pomohli i Spartě

Společně s ruským celkem se ale raduje také pražská Sparta, které se výrazně zvýšila šance na proniknutí do Ligy mistrů, případně alespoň do základní skupiny Evropské ligy.

Právě vítězství CSKA a druhé místo Rostova jí totiž hraje do karet při nasazení ve 3. předkole nemistrovské části o Ligu mistrů.

Pokud by Rostov ruský titul vyhrál, do kvalifikace Champions League by spadl CSKA a poslal Spartu ve 3. předkole mezi nenasazené. Na Letenské by tak čekali velmi nepříjemní soupeři, jako jsou Šachtar Doněck, Fenerbahçe Istanbul nebo Ajax Amsterdam.

Takhle ale Sparta zůstává mezi nasazenými (oproti Rostovu má koeficient výrazně lepší) a na českého vicemistra tedy čeká třeba rumunská Steaua Bukurešť, švýcarský Bern, zatím neurčený řecký vicemistr (AEK Atény, Panathinaikos i PAOK Soluň mají koeficient horší), nebo právě Rostov. Opravdovou extratřídu mezi nenasazenými představuje jen francouzské Monako.

Finále Ligy mistrů můžete v sobotu sledovat v multidimenzi na O2 Sport!

[blog_program_info id=“7465536″]

Foto: reprovideo
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru