Proč musel van Gaal pryč? Rozhádal si kabinu domácími úkoly!

Na povrch totiž nyní vyplouvají způsoby, kvůli kterým neměl holandský kouč u svých hráčů zrovna příliš respektu. Co štvalo hvězdy United na van Gaalovi nejvíce?

Podle anglického The Sun hlavně nekonečné předzápasové přípravy a především pak nudné videoanalýzy, které vyústily až ve vzdor samotných hráčů vůči těmto únavným praktikám. A tak přišel Louis van Gaal s jiným řešením – hráčům zadával domácí úkoly!

[blog_program_info id=“7424392″]

Přečtěte si také: Mourinho povede Manchester United! Kolik si na Old Trafford vydělá?

Football Soccer - Stoke City v Manchester United - Barclays Premier League - Britannia Stadium - 26/12/15 Manchester United manager Louis van Gaal looks dejected Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Hráčům přicházela videa s taktickými pokyny přímo na mail a samostudiu se museli věnovat ve svém volném čase. Van Gaal však na tréninku zjistil, že jen málokdo se obtěžoval si pokyny stáhnout a videa nastudovat.

Vše zašlo dokonce až tak daleko, že van Gaal přešel až k propracovanému systému, kdy bylo kontrolováno, zdali si všichni taktická videa stáhli.

[blog_program_info id=“7424392″]

Ani pod tímto speciálním dozorem se ale jeho praktiky nesetkaly s úspěchem. Hráčům se údajně nelíbily ani další pokyny. Třeba, že nesmějí střílet z první, nebo že nemohou hrát v klasickém rozestavení 4-4-2. To vše svědčí o tom, že v kabině United zkrátka dobrá atmosféra nepanovala.

Van Gaal, který měl smlouvu ještě na rok ale neodchází s prázdnou. O sobotním triumfu v FA Cupu už byla řeč. Jako odstupné by pak měl dostat solidních 5 milionů liber.

Jisté je, že i přes absenci větších úspěchů budou na van Gaala fanoušci United dlouho vzpomínat. Zábavných momentů a hlášek totiž vyprodukoval podstatně víc než trofejí.

Přečtěte si také: Louis van Gaal šokoval! Po šlágru tahal reportéra za vlasy a mluvil o sexu

Přečtěte si také: VIDEO: Van Gaal zase uhranul Anglii! Získá za svůj výkon Oscara? (NEJ TWEETY)

Přečtěte si také: „Ty tlusťochu,“ vypěnil trenér United. Proč van Gaal zaútočil na novináře?!

van gaal

Novým manažerem United by se měl stát José Mourinho. Zbývá údajně doladit jen detaily tříleté smlouvy. Definitivně hotovo prý má být v úterý. Podaří se Mourinhovi obnovit pořádek? Někteří hráči totiž údajně preferovali pro roli manažera dosavadního asistenta a legendu United Ryana Giggse.

[blog_program_info id=“7424392″]

 Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru