Překvapení! Kouč Krejčí v Plzni končí! Proč? A kdo ho nahradí?

Karel Krejčí převzal Plzeň loni v srpnu po Miroslavu Koubkovi. Se Západočechy na konci sezony slavil zisk titulu, nyní překvapivě oznámil svůj konec.

Karel Krejčí

 

V kontextu přípravy reprezentace na Euro přibývaly povinnosti směrem k národnímu týmu, k tomu jsem ještě cítil velkou odpovědnost k Plzni a snu o obhajobě titulu. Fyzicky i psychicky jsem byl často velmi vyčerpaný, trpěly tím moje rodina i zdraví.

Karel Krejčí

Důvodem je údajně jeho pracovní vytížení pro národní tým.

Objevují se však i divočejší spekulace.

https://twitter.com/iVojta/status/733250355241308161

Přečtěte si také: VIDEO: Rekordní Zlatan! Prohlédněte si všechny jeho góly v sezoně 2015/16

Kdo úspěšného žáka Pavla Vrby nahradí? Tady jsou nejžhavější kandidáti:

Luboš Kozel

Luboš Kozel

Bývalý obránce Slavie, Bohemians a právě i Viktorie Plzeň se vyprofiloval v jednu z největších trenérských osobností ligy. Od roku 2009 vedl znovuzrození Dukly Praha, s kterou se probojoval do první ligy, kde se pravidelně umisťoval v horních patrech tabulky. Julisku však po necelých 7 letech opouští. Plzeňské angažmá by pro Kozla mohlo být dalším logickým krokem v jeho kariéře. Plzeň už o něj navíc údajně stála i v minulosti. Laso však prý má i od mládežnických reprezentačních výběrů.

Pavel Horváth

Pavel Horvath

 

Ikona klubu a současný asistent končícího Karla Krejčího se pravděpodobně jednou trenérem Viktorie stane. Na svou šanci si však bude muset nejspíše ještě chvíli počkat. Věčný šprýmař by v kabině zřejmě neměl pořádnou autoritu a navíc mu scházejí i zkušenosti. Dosud vedl jen Jiskru Domažlice. Svěřit mu obhajobu titulu by byl ze strany plzeňského vedení asi velký risk.

Roman Pivarník

Roman Pivarník Bohemians

Ze zvažovaných kandidátů je nejzkušenější, má za sebou i zahraniční angažmá v Saudské Arábii, Rakousku (v roli asistenta v Rapidu Vídeň) a na Slovensku. Letos v lize Bohemians 1905 zachránil, a to i na úkor „své“ Olomouce, z které byl před třemi lety vyhozen z pozice na 4. místě.

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský

Trenér Slovanu Liberec si ve svém prvním prvoligovém angažmá dosud vedl nadmíru dobře. Severočechy dovedl v Synot lize na třetí příčku a dařilo se i Evropské lize, kde Liberec překvapivě prošel přes Hapoel Kirjat Šmona a chorvatský Hajduk Split až do základní skupiny Evropské ligy. Vedení klubu ho od Nisy asi nebude chtít jen tak pustit. A podle informací Deníku Sport už se dokonce Trpišovský se Slovanem dohodl na nové smlouvě. Potvrdit by to měl na páteční mimořádné tiskové konferenci.

Přečtěte si také: Vrba vybral tým pro EURO! Koho ještě bude škrtat?

[blog_poll_start][poll id=“242″][blog_poll_end]

Foto: Facebook, fcviktoria.cz, bohemians.cz
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru