Vrba vybral tým pro EURO! Koho ještě bude škrtat?

Pět nešťastníků nepojede už ani příští týden na soustředění do Rakouska, Vrba by je měl vyřadit do nedělního večera. Na které otázky přinesla jeho širší nominace odpovědi?

Vezme kouč Rosického?

Odpověď zní ANO! Tomáš Rosický se po zranění vrátil do ostrých zápasů, ačkoli jen za juniorku Arsenalu. To ale Vrbovi stačí – Rosického by tak z nominace vyřadilo pravděpodobně už jen další zranění.

tomas rosicky

Kdo doplní obranu?

Čtvrtým stoperem v týmu je podle očekávání Roman Hubník, jemuž náramně vyšlo jaro v mistrovské Plzni. Na levém kraji obrany je připraven zaskočit za jedničku Davida Limberského zkušený Daniel Pudil. Právě on ale může být v ohrožení. Nalevo může alternovat i Theodor Gebre Selassie a volné místo ve finální třiadvacítce by se Vrbovi mohlo hodit. Pudil přitom o nominaci na ME přišel na poslední chvíli i v letech 2008 a 2012.

daniel pudil

Koho nepustí zdravotní stav?

Právě zdravotní trable ohrožují českou nominaci nejvíc. O Rosickém už byla řeč. V obranné řadě visí otazník nad Ondřejem Zahustelem, který nemá ještě stoprocentně v pořádku poraněnou ruku, v záloze je „nejistých“ ještě víc – David Pavelka z Kasimpasy začal po zranění znovu hrát až na začátku května. Sparťan Josef Šural nehrál dokonce od zranění v zápase s Plzní vůbec a jeho kolega Bořek Dočkal není stoprocentně v pořádku po svalovém zranění a zatím má tréninkové úlevy.

Přípravné fotbalové utkání Slovan Liberec - Ústí nad Labem 29. ledna v Liberci. David Pavelka z Liberce.

Pojedou nováčci?

Forvard Patrik Schick ani křídelní záložník Jan Kovařík ještě nenastoupili v reprezentaci ani k jedinému zápasu. Překvapivá je pak především nominace teprve dvacetiletého Schicka, který zazářil na jaře v dresu Bohemians.

patrik schick

Jaká je šance na jejich nominaci? Nejspíš hodně nízká, Vrba na tiskové konferenci řekl, že vyřadí ještě 4 ofenzivní hráče. Schick i Kovařík by tak museli „doufat“ jedině ve zranění některých svých konkurentů.

Útočnou jedničkou Čechů by na turnaji měl být Tomáš Necid. Alternativou pak Matěj Vydra a jeden z dvojice David Lafata – Milan Škoda.

Foto: Reuters, uefa.com, Facebook
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru