Na lyžích se málem přizabil, teď září mezi cyklisty. Příběh Primože Rogliče inspiruje!

Primož Roglič se v rodném Slovinsku úspěšně věnoval národnímu sportu, kterým jsou skoky na lyžích. Dokonce se stal juniorským mistrem světa. Mezi seniory se ale neprosadil, nepodařilo se mu dostat do slovinské nominace na světový pohár. K tomu se přidalo i zranění kolena, které si způsobil při hrůzostrašném pádu v Planici.

[fve]https://youtu.be/oNRYgKyZBAI[/fve]

Primož Roglič ale nezahálel a z vlastních peněz investoval do svého prvního silničního kola. Bylo mu 22 let a pustil se do toho naplno.

Když jsem skákal, cyklistice jsem se věnovat nemohl. Při skocích totiž potřebujete výbušnost, na kole se dlouho vykonávají pomalejší pohyby, což by mělo pro skokana nežádoucí účinky spojené se ztrátou rychlosti.

Primož Roglič

Netrvalo dlouho a všimly si ho profesionální stáje. A 4 roky od své úplně první koupě bicyklu už řádí na proslulém etapovém závodu Giro d'Italia!

roglic fb

V první časovce obsadil druhé místo, individuální časovku na 40,5 km dokonce vyhrál. A zaskočilo to nejen soupeře, ale i jeho samotného.

Vítězství jsem nečekal, snažil jsem se jen podat co nejlepší výkon. Na konci jsem měl i trochu štěstí s počasím. Poprvé v kariéře jsem absolvoval časovku delší než 10 km, byla to zábava.

Primož Roglič

[fve]https://youtu.be/mygZZgImoA0[/fve]

A vše bylo ještě složitější. Ve skutečnosti totiž Slovinec málem nestihl start kvůli nevyhovujícímu kolu. Jeho náhradní mělo navíc sedadlo velmi nízko, upadl mu měřič rychlosti a chyběly mu i občerstvovací lahve.

No řekněte, není s tímhle slovinským sympaťákem zábava?

[blog_program_info id=“7334342″]

Foto: Facebook Team Lotto NL Jumbo Cycling
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru