Hrát ve skleněném kurtu je svátek, říká před finále extraligy squashista Koukal

[blog_program_info id=“7380603″]

Finálová čtveřice si to nejprve rozdá v pátečních semifinálových bitvách. Proti sobě se postaví týmy Viktoria Brno Sportprofit (vítěz základní části) a Corkers A Ostrava. V druhém semifinále pak proti sobě nastoupí SC Strahov A a obhájci titulu Buldoci Praha.

Právě za Buldoky nastoupí sedmnáctinásobný mistr České republiky a vicemistr Evropy z roku 2005 Jan Koukal.

koukal

Toho v týmu doprovodí velké posily, především současný mistr světa a světová dvojka Francouz Grégory Gaultier, dále česká dvojka Petr Martin a německá čtyřka Carsten Schoor.

Ani jejich semifináloví soupeři SC Strahov však při posilování nezaháleli. V jejich řadách se tak představí světové číslo 38 Francouz Lucas Serme, 58. hráč světa Ind Mahesh Manhaongar či současný mistr Maďarska Márk Krajcsák. V dresu Ostravy se pak objeví vycházející hvězda světového squashe, dvacetiletý Izraelec Daniel Poleshchuk.

„Semifinále proti Strahovu bude hodně těžké. Jednotlivé zápasy budou vyrovnané, bude záležet na každém bodu. Můj odhad je ten, že kdo vyhraje toto semifinále, uspěje i v samotném finále,“ říká zakladatel týmu Buldoků Jan Koukal.

koukal

Výraznou roli by mohl hrát také speciální skleněný kurt, který bude v obchodním centru Arkády Pankrác vystavěn. „Skrze stěny jde vidět, pro nás hráče to tedy bude těžší než obvykle. Soustředění na míček musí být v takovém prostředí maximální, protože jak ho člověk ztratí, už ho nenajde,“ usmívá se Koukal.

squash

Přesto se ale na finále velmi těší. „Pro nás je to vždy svátek, když můžeme hrát ve skleněném kurtu. Staví se jen občas na mistrovství republiky, letos bude poprvé v historii i na finále extraligy. Prostředí Arkády Pankrác je fantastické, kurt vypadá úžasně,“ pochvaluje si Koukal.

[blog_program_info id=“7380603″]

Jan Koukal a Grégory Gaultier byli hosty talk show O2 Sport Tak určitě. Na záznam pořadu se můžete podívat prostřednictvím O2 TV.

[blog_program_info id=“7451614″]

squash

Foto: Facebook Jana Koukala, squashPage.net
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru