VIDEO: Hrdina Birner! Češi báječně obrátili duel se Švédy

[blog_program_info id=“7186504″]

Dávno pryč jsou tvrzení o podceňovaném týmu se třinácti nováčky, který vede neúspěšný trenér. Po úvodní šokující výhře nad Ruskem Češi ukázali sílu a dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu s Lotyši. Ani další zápas nezačal ideálně, z přesilovky skóroval v desáté minutě Rosen.

S českým týmem bylo ještě hůř na konci první třetiny – naši reprezentanti nezvládli přesilovku a 8 vteřin před sirénou vstřelil ve vlastním oslabení gól do šatny Lundberg.

Druhá třetina se ale nesla ve znamení proměny českého týmu. Bylo by zajímavé zjistit, co všechno se v kabině muselo dít, protože ve druhé dvacetiminutovce byl na ledě úplně jiný tým. Po skvělé práci Romana Červenky za brankou se do horního rohu přesně trefil David Pastrňák!

Přečtěte si také: VIDEO: Dramatický souboj s Lotyšskem rozhodly nájezdy, Česko urvalo vítězství 4:3!

[fve]https://youtu.be/ojYjkQ5F6Po[/fve]

Přečtěte si také: VIDEO: Lahůdkový začátek MS: Češi vyklepli domácí Rusy na hladko 3:0!!!

Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno! Jan Kovář takhle tečoval Jeřábkovu pobídku. Tohle byl gól zápasu!

Následující chvíle už patřily Michalu Birnerovi. Třicetiletý mistr extraligy z Liberce nejprve ujel ve vlastním oslabení a nechytatelnou bombou pod břevno otočil skóre!

Stejný hráč pak ve třetí třetině využil skvělé práce spoluhráče Řepíka ve středním pásmu, ujal se volného puku, najel si mezi kruhy a přesnou a tvrdou ranou vyhnal Markströma z brány!

Švédové pak po celých pět zbývajících minut hráli se šesti bruslaři na ledě, avšak tento risk nevedl ke gólu ani na jedné straně. Česko si připisuje další výhru a vévodí tabulce skupiny A!

Sledujte MS v hokeji prostřednictvím O2 TV v časech, které vám vyhovují nejvíc!

[blog_program_info id=“7186504″]

V ostatních dnešních zápasech Finové porazili USA 3:2, Rusko jednoznačně přehrálo Lotyšsko 4:0 a dvojnásobným rozdílem deklasovala Bělorusy suverénní Kanada!

[blog_program_info id=“7186505″]

[blog_program_info id=“7186503″]

[blog_program_info id=“7186502″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru