Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Univerzální tiskový poradce pro trenéry

Nedávné výroky trenérů v naší nejvyšší soutěži mě inspirovaly k sepsání tohoto stručného průvodce po jednotlivých výmluvách.

Lze je využít po jakémkoliv prohraném zápase, ať už se vás vyptávají doma nebo třeba před televizními kamerami. Je jen potřeba pohlídat si kalendář. Zbytek už je pohodička.

Výmluvy na červenec:

Náš tým se po náročné přípravě dává dohromady. Zapracováváme nové posily a to bude chtít ještě čas, než si všechno sedne. Na hráčích byla vidět únava z kondičních tréninků, které jsme v poslední době absolvovali. To se dá prohrát klidně i s týmem, který hraje o dvě až tři soutěže níž. Navíc hráčům odčerpávalo síly i nesnesitelné vedro (lze použít pro teploty 20 stupňů a vyšší).

Výmluvy na srpen:

Hned na úvod sezóny máme příliš náročný program. Nemáme dostatečně široký kádr na to, abychom zvládali ligovou soutěž i pohárová utkání (příp. předkola evropských pohárů). Navíc hráčům odčerpávalo síly i to nesnesitelné vedro.

Přečtěte si také: VIDEO: Váchovi přeskočilo? Za tenhle zákrok měl jít sparťan pod sprchy!

Jablonec Martin Pospíšil

Výmluvy na září:

Navzdory výborné přípravě se na hráčích začíná projevovat dlouhodobá únava spojená s náročným programem. Proto se také zvyšuje počet zraněných hráčů. Navíc nám dnes nepřálo ani počasí. Bylo nesnesitelné vedro/zima/déšť/sucho/mokro.

Výmluvy na říjen:

Dnes byl velice těžký terén, na kterém jsme nemohli praktikovat náš ofenzivní a nátlakový fotbal, o který se jinak snažíme v každém utkání bez ohledu na kvalitu soupeře. Navíc rozhodčí pouštěl tvrdší hru a neodpískal některé likvidační zákroky. Nevím, proč se divíte, že v našem kapitánovi bouchly 20 minut před koncem saze a nafackoval soupeřovi. V desíti už jsme na těžkém terénu neměli síly na obrat.

Přečtěte si také: VIDEO: Záchrana Příbrami? V nastavení dostala gól, co neplatil. Byl REGULÉRNÍ?

baník ostrava jihlava

Výmluvy na listopad:

K těžkému terénu se přidala i nesnesitelná zima (lze použít pro teploty 20 stupňů a nižší). Vůbec nechápu, proč se v takových podmínkách fotbal hraje. Fotbalová asociace by se měla zamyslet nad tím, jestli nehazarduje se zdravím hráčů.

Výmluvy na únor:

Je logické, že budeme potřebovat ještě čas na zapracování lednových posil do týmu. Navíc mají hráči v nohách náročné kondiční soustředění. Terén byl nehratelný navzdory vyhřívanému trávníku. Na takový terén nejsme zvyklí (lze použít pro zápasy hrané na jakémkoliv povrchu).

Přečtěte si také: FOTO: Nový stadion Zbrojovky: Kdy se fans zase vypraví za Lužánky?

pribram synot liga fotbal

 

 

Výmluvy na březen:

Sezóna je dlouhá a náročná a už se to začíná projevovat na hráčích, ačkoliv byli po kondiční stránce připraveni dokonale. Dlouhodobě nás sráží početná marodka a ani v jednom utkání nehrajeme ve stejné sestavě. Navíc bojujeme na dvou frontách, v lize i v poháru, a to se prostě nedá.

Výmluvy na duben:

Během dnešního utkání bylo nesnesitelné vedro / nesnesitelná zima (však už to znáte), a proto náš tým nemohl podat optimální výkon.

Výmluvy na květen:

Teploty zase přesáhly dvacet stupňů Celsia. To je sice dobré pro diváky, ale pro hráče je to nesmírně vyčerpávající. Představte si, že dvě hodiny běháte bez jakékoliv pokrývky hlavy na slunci bez možnosti se někde ukrýt. Tady jde o zdraví.

Přečtěte si také: VIDEO: Hušbauer luxusně protrhl smůlu a odstartoval demolici Slovácka

David Lafata David Limberský

Kdykoliv v sezóně si potom lze stěžovat na následující okolnosti:

  • nepřízeň rozhodčích
  • nesehrané stopery
  • zmatkujícího brankáře
  • neproměňování šancí
  • kustoda, maséra, lékaře
  • fanoušky soupeře i vlastní fanoušky
  • příliš mladý tým
  • příliš starý tým (tady pozor, abychom nenaštvali majitele)
  • moc reprezentantů
  • málo reprezentantů
  • náročné cestování
  • špatnou karmu
Foto: Facebook
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru