Budoucnost Sparty! 3 talentovaní mladíci, kteří na sebe upozornil s Jabloncem

Byl to překvapivý tah, nicméně logický – Sparta nechce ztratit druhou příčku v domácí lize, a tak do odvety MOL Cupu vyslala juniorku a dorostence. Ti sice podlehli 1:2 a postup nevybojovali, za výkon se ale stydět určitě nemusí – které tři objevy by se mohly v následujících letech prodrat do základu prvního týmu Sparty?

Michal SáčekMichal Sáček Sparta

Devatenáctiletý záložník, o kterém by mohlo být hodně slyšet třeba už v příští sezoně. Několik minut posbíral už v předchozích zápasech Sparty a určitě nezklamal. Rychlý s míčem, silný v soubojích jeden na jednoho, technický, kreativní.

Rodák z Hustopečí oslovil i trenéra Zdeňka Ščasného – právě podle hlavního kouče Sparty byl Sáček v zápase s Jabloncem nejlepší na hřišti.

David Březina

Devatenáctiletý Březina byl blízko k tomu, aby zasáhl do hry už v předchozích zápasech „áčka“, svou šanci ale nakonec dostal až nyní. Na stopera sice nedisponuje ohromující výškou (182 cm), má však dobrou rozehrávku a díky dobrému výskoku a důrazu patří mezi jeho přednosti také hra hlavou.

David Březina Sparta

Mnohé sparťanské fanoušky zaujal dokonce natolik, že by se jej od příští sezony nebáli nasadit do základní sestavy. A proč by ne, vždyť třeba takový legendární stoper Jiří Novotný dostal svou šanci v rudém dresu také v mladém věku, aniž by musel sbírat zkušenosti po hostováních.

Christián Frýdek

Nastoupil sice jen na závěrečnou čtvrthodinu, přesto na sebe upoutal pozornost – i když především svým jménem. Mladší bratr sparťanského záložníka a reprezentanta Martina Frýdka Christián je dalším z velkých příslibů fotbalové rodiny Frýdků.

„Splnil se mi sen. Byl to můj životní zápas a ohromný zážitek,“ popisoval pro web iSport.cz teprve 17letý záložník, který byl před zápasem v kontaktu s otcem i bratrem: „Táta říkal, ať hlavně nejsem nervózní, že si to mám užít. Zdůrazňoval mi, ať se nebojím hrát, že můžu jen získat.“

Christian Frýdek Sparta

Zatím však nikam nespěchá, čekají ho ještě tři roky v dorostu – a sám ví, že úroveň, se kterou se poprvé setkal proti Jablonci, je přece jen někde jinde. „Jak v rychlosti, tak celkově v síle. Je těžké se na to adaptovat.“

Přesto sní o tom, že si s bratrem Martinem někdy společně v rudém dresu zahrají. „Doufám, že si to jednou splníme.“

Foto: sparta.cz
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru